Inecat in indiferenta si blazare. Marcat de triumful securistilor si ascensiunea impostorilor. Dominat de o mafie rapace cu tentacule politice si administrative.
"Monitorul Expres" publica marturii ale celor care in '87 au iesit pe strazi si care apoi au avut de suferit. Nu regreta niciunul, desi sunt batjocoriti prin uitare. Umiliti de sustinerea pe care autoritatile o acorda inca celor care i-au torturat. "Motivaţia e clară: aceste personaje ori se află actualmente în funcţii-cheie, în funcţii publice, ori nu se află, dar sînt în continuare ocrotiţi de către SRI." explica in acelasi ziar Mihai Demetriade, consilier in cadrul CNSAS. Personaje despre care nimeni nu scrie nimic, desi sunt cunoscute. La fel ca in '87, securistii impun tacerea.
Gheorghe Fulga. In '87 preda socialism stiintific la actuala Universitate Transilvania. Multiple legaturi cu politia politica si cu aparatul de partid. Dupa '89 a devenit prefect al Brasovului, apoi consilier al presedintelui Ililescu, iar si mai apoi face jonctiunea fatisa cu serviciile secrete, fiind numit sef al SIE. Acum este sef al consiliului de administratie de la "Roman" SA, privatizata dubios pe vremea lui Nastase si ajunsa in proprietatea unei marionete, Ioan Neculaie. Inca un fapt, nu lipsit de importanta: Gheorghe Fulga si actualul primar si vicepresedinte PD, George Scripcaru, fost Gheorghe si el, se cunosc foarte bine inca din '89. Ce legatura putea fi intre un strungar analfabet de 19 ani de la Hidromecanica si un profesor universitar o arata evolutia primului.
Nicolae Paraschiv. Alintat de convivi ca "Noni". In '87 era angajat al Securitatii cu gradul de maior. Se pare ca a avut un rol in anchetele dure duse impotriva demonstrantilor de la "Steagu Rosu". Nu degeaba au vrut brasovenii sa-l linseze in decembrie '89. Desi s-a demonstrat ca a facut politie politica, ocupa nestingherit functia publica de secretar al Primariei lui Scripcaru. A doua ca importanta, dupa primar, in cea mai importanta institutie locala. Dupa cum s-a mai scris pe acest blog, are certificat de revolutionar, cu avantajele aferente. De care, spre exemplu, nu beneficiaza cei batuti si deportati in '87. Influenta sa este inca foarte mare. Pe langa faptul ca nimeni nu indrazneste sa se atinga de el, isi mai si lanseaza rudele in cariere surprinzatoare. Varul Paraschiv, fost militian, a ajuns in conducerea PNL Brasov si este sef al consiliului de administratie de la Electrica Brasov.
Pai si atunci ce cauta ieri nea scripca la medaliat revolutionari? daca isi pune un securist ca secretar in primarie...
ReplyDeleteParaschiv zis Noni A lucrat la Securitate si in l976/77, a fost locotenent. A raspuns de Justitia si Medicina din mun. Brasov. Folosea informatori si facea informatori prin intimidare si amenintare. Din ambele institutii. Avea consimtamintul conducatorilor institutiilor de atunci care nu isi aparau angajatii si avea mina libera. Aveau camere speciale in care invita sub diferite pretexte angajatii, ii tinea citeva ore, isi folosea colegul Cikorski la audieri si nu ascundea faptul ca va ajunge departe prin metodele sale. Acesta este motivul pentru care la inceputul anilor 9o, avocatii din Baroul Brasov s.au opus categoric sa intre in avocatura.Multi sunt care inca isi mai aduc aminte si care inca mai lucreaza, dar tot asa de adevarat este ca ff multi nu doresc de teama lui sau de teama dezvaluirilor sale sa vorbeasca. Sunt de acord ca nu are dreptul sa ocupe functia de Secretar al Primariei unui oras cum este Brasovul. Asa Primar, asa Secretar. Rusine !!!!!!
ReplyDelete