Secretarul general al Agentiei Nationale de Integritate, cea care are ca principala atributie verificarea averilor politicienilor, este brasoveanul Horia Georgescu. "Cotidianul" scrie astazi ca Georgescu "şi-a cumpărat anul trecut, în câteva luni, o vilă şi două apartamente cu 450.000 de euro". Amanunte in articol.
Foto: Cotidianul
Alte amanunte care i-au scapat "Cotidianului" cititi in continuare. Pentru a intregi tabloul de famiglie. Horia Georgescu este fiul colonelului Marian Georgescu, fost comandant pentru o lunga perioada, vreo zece ani, al Penitenciarului Codlea. Asta dupa 1990, pentru ca inainte comanda prin Securitate. In mod natural, apropiat al clicii fesenisto-pdeseristo-pesediste care a spoliat Brasovul. El insusi un talentat investitor. Se povesteste ca bazele imperiului financiar al miliardarului Ioan Neculaie, patronul uzinelor "Roman" si al FC Brasov, s-au pus la penitenciarul Codlea. Pe la inceputul anilor '90, cand intreprinzatorul Neculaie prindea, ca din intamplare, un contract extrem de gras cu institutia detinuta de Georgescu. In 2006, pensionarului Georgescu i se descopereau nebanuite valente de manager sportiv, fiind numit manager al FC Brasov. De asemenea, Georgescu este bun si vechi tovaras cu fostul profesor de socialism stiintific, Gheorghe Fulga. Care, dupa un stagiu pe la sefia Serviciului de Informatii Externe, a ajuns si el manager prin ograda lui Neculaie: presedinte al CA de la "Roman" SA.
Deci, cum ar veni, fiul ii verifica la averi pe prietenii pesedisti ai tatalui.
Evident ca tanarul Horia Georgescu a facut cariera strict in baza calitatilor personale. Si este un profesionist desavarsit, care nu amesteca relatiile tatalui cu propria activitate. Dimpotriva. Exemplu: pe cand tatal era comandant de puscarie si oropsea interlopii Brasovului, Horia alina suferintele prietenilor si rudelor acestora. Le tinea companie prin cluburile si discotecile Brasovului, le scotea femeile la plimbari romantice sau ii ajuta in disputele intelectuale cu alti cetateni care nu se manifestau respectuos.
Deci, cum ar veni, prietenul interlopilor verifica acum hotiile politicienilor.
Deci.
Aş fi optimist dacă aş zice că n-o să scăpăm de caracatiţă nici peste 50 de ani?
ReplyDelete