George Scripcaru pateste zilele acestea fix ce a complotat el in urma cu zece ani impotriva fostului primar Ioan Ghise. O majoritate formata din consilieri cu interese personale taie drastic din atributiile primarului pentru a avea acces la banii publici. Copie la indigo a scenariului de acum zece ani, care intr-un final a dus la debarcarea lui Ioan Ghise si victoria lui George Scripcaru. Buna parte dintre personajele de azi au fost protagoniste si in evenimentele de atunci, doar ca jucau alte roluri.
In 2002, in Consiliul Local s-a format o majoritate transpartinica, unita de interese private, care avea ca unic scop accesul la banii publici, blocat de incapatanarea lui Ioan Ghise. Denumita de fostul primar “cooperativa”, majoritatea grupa partide teoretic adversare, cum erau PSD si PD, alaturi de tradatori din PNL (Ladislau Hathazi si Sorin Grigorescu), plus UDMR. Modul de actiune a fost foarte simplu: izolarea primarului Ioan Ghise si acapararea atributiilor acestuia in zonele de interes economic – controlul licitatiilor, administrarea spatiilor comerciale si a terenurilor orasului, etc. Urmatorul pas a fost inlocuirea lui Ioan Ghise cu un om fidel intereselor Cooperativei, George Scripcaru.
Personajele principale care au orchestrat atunci strategia de izolare si anihilare a lui Ioan Ghise au fost Paul Gontea (PD), Lucian Ionescu (PSD) si Sorin Grigorescu (PNL), azi membri PDL, sprijiniti din interiorul Primariei de secretarul securist Nicolae Paraschiv. Strategia a avut succes: Ghise a ramas doar cu controlul asupra secretarei, atributiile fiindu-i impartite celor doi viceprimari, Ioan Ionita (PSD) si George Scripcaru (PD). Ulterior, beneficiind de sprijinul Cooperativei, Scripcaru a devenit primar.
Astazi, ironia sortii, George Scripcaru ajunge victima a scenariului care l-a propulsat acum zece ani in fruntea Primariei. Pana si replica lui, “mai rămîne ca majoritatea din CL să îmi schimbe secretara”, este preluata din discursul acuzator al lui Ioan Ghise din 2002. Noua Cooperativa, formata din USL si PPDD, l-a lasat sa aiba grija de caini si de vagabonzi.
Singura diferenta fata de 2002 este ca acum asistam la o reglare mafiota de conturi. Mafia USL preia in forta controlul asupra afacerilor mafiei PDL. Functia nou creata, de director general, care se va ocupa de licitatii si administrarea banilor publici, va apartine, prin protocolul USL-PPDD, lui Ovidiu Fodor.
Ca atare, banii orasului vor fi controlati de valetul lui Petrica Hogea, condamnat in trecut pentru inginerii financiare si cu interese directe in ce priveste patrimoniul Brasovului. Desigur, Ovidiu Fodor va trebui sa fie recunoscator si celor care ii vor asigura numirea in functie: presedintelui Consiliului Local, proxenetul Liviu Lupu, beneficiar de contracte cu Primaria si sefului consilierilor USL, interlopul Mihai Ghirda, beneficiarul unui tun de un milion de euro pe seama bugetului local.