Nov 28, 2006

Apucaturi pe la PD, filiala penala

Trebuie ca erau aliniate planetele si se daduse amnistie generala in ziua in care a luat fiinta PD-ul la Brasov. In fine, FSN-ul. Nemaipomenitele si senzationalele intamplari care urmeaza arunca o biata raza de lumina pe varful aisbergului. Onoarea deschiderii plutonului ii revine lui Vasile Bran, presedinte mai bine de zece ani al filialei, fost deputat si actual vicepresedinte al Agentiei de Mediu.

Personajele: Vasile Bran, Vasile Kraila (fost PD, fost PSD, actionar TEX si consilier local) si un arab. Kraila invita la Poiana un arab cu care avea niscai biznis. Ca sa faca muschiul mare si sa arate ce valoare nationala este el, il cheama la chermeza si pe deputatul Bran. Impresionat, arabul cedeaza, cade sub masa si se duce la culcare, mai ales ca domnul deputat se oferise sa-l duca a doua zi la aeroport cu masina personala. In apropiere de Otopeni, Bran se da jenat si ii spune ca ar mai fi o problema, ca-si cere scuze, dar arabul nu-si achitase cazarea si alte chestii prin Poiana. Baiat salon, omul se executa, desi stia ca partenerul Kraila platise tot. Si stia bine, din moment ce la cateva zile distanta, Bran era fugarit printr-o padure de un Kraila foarte calm, cu un cutit in mana.

Bran a reusit performanta de a-l tepui si pe colegul de partid Basescu, ajuns astazi intr-o functie importanta. Pe cand se nastea Daewoo la Romanica, iar mioriticii faceau coada sa-si ia masina mai smechera ca Dacia, cei doi au pus mana de la mana sa cumpere o Cielo pe pile, mai repede adica, pe care s-o revanda in profit. Din care profit, Basescu a ramas cu buza umflata, chestie pe care nu a uitat-o. Nu mult timp dupa ce inselatul a ajuns presedinte al PD, Bran a fost inlocuit la conducerea filialei de pupilul Scripcaru.

In urma cu vreo zece ani, sef pe la tineretul pedist si prieten cu tinerelul Scripcaru era un cetatean cu numele de Vali Maris. Astazi, respectivul face politica democrata la parnaie, din banalul motiv ca l-a tocat cu bata pe un partener de afaceri, dupa care i-a dat foc. Acesta a mai avut si nesimtirea sa moara.

Opris este un fost prefect pedist din vremurile cederiste ajuns si el un pic pe la mititica din cauza ca, de inteligent ce era, a semnat niste manarii din care avea de castigat doar Bran.

Actualul deputat Dumitru Puchianu a avut dosar penal pe vremea lui Ceasca, din cauza de furtisaguri cu material lemnos, iar mai incolo a fost cercetat pentru niste hotii cu tevi, chestie in care era implicat si gestionarul firmei, un anume Scripcaru.

Consilierul judetean PD, Dragos Craciun, fost bisnitar, a fost cercetat si dat in judecata pentru ca a bagat la relas, in spital, un batran de peste 80 de ani. Nerecunoscator, octogenarul s-a plans ca a fost lovit cu pumnii si picioarele.

Alti pedisti de bine cu dosare la DNA. Deputatul Ion Gontea, consilierii Paul Gontea, Ladislau Hathazi, Sorin Grigorescu. Asta din urma, fost ziarist rupt in cur si avocat fomist, a ajuns unul dintre oamenii instariti ai Brasovului de cand este consilier local si a invatat sa trafice terenuri. Alaturi de Paul Gontea este proprietar al cartierului de vile "Paradisul Verde" din Noua.

Paul Gontea, presedintele organizatiei municipale, merita o mentiune speciala. A facut bani de cum a ajuns consilier local, in 1992. A inceput cu o retea de distributie a presei, iar dupa ce a prins ceva cheag a dat-o pe afaceri cu terenuri si hoteliere. Chioscurile care au rasarit prin statiile RAT, imediat dupa victoria gospodarului care este, sunt ale lui. Toate le-a obtinut prin trafic de influenta si uzitand de functiile si pozitiile politice. In ultimii doi ani si-a dublat averea, intrand in Top 300 al revistei Capital, fiind cotat la 12-14 milioane de euro. Chemat la DNA, s-a aratat extrem de cooperant: "Cum isi permit sa ma deranjeze?"

1 comment:

  1. Anonymous4:24 PM

    Ma mira acuratetea informatiilor si diversitatea lor.Cred ca provin din misloculPD-ului (cel acaparat)iar povestitorii sint apropiati ai personajelor.Asta e PD-ul Brasov...

    ReplyDelete