Nov 15, 2007

15 Noiembrie - Brasovul, dupa 20 de ani

Inecat in indiferenta si blazare. Marcat de triumful securistilor si ascensiunea impostorilor. Dominat de o mafie rapace cu tentacule politice si administrative.

"Monitorul Expres" publica marturii ale celor care in '87 au iesit pe strazi si care apoi au avut de suferit. Nu regreta niciunul, desi sunt batjocoriti prin uitare. Umiliti de sustinerea pe care autoritatile o acorda inca celor care i-au torturat. "Motivaţia e clară: aceste personaje ori se află actualmente în funcţii-cheie, în funcţii publice, ori nu se află, dar sînt în continuare ocrotiţi de către SRI." explica in acelasi ziar Mihai Demetriade, consilier in cadrul CNSAS. Personaje despre care nimeni nu scrie nimic, desi sunt cunoscute. La fel ca in '87, securistii impun tacerea.

Gheorghe Fulga. In '87 preda socialism stiintific la actuala Universitate Transilvania. Multiple legaturi cu politia politica si cu aparatul de partid. Dupa '89 a devenit prefect al Brasovului, apoi consilier al presedintelui Ililescu, iar si mai apoi face jonctiunea fatisa cu serviciile secrete, fiind numit sef al SIE. Acum este sef al consiliului de administratie de la "Roman" SA, privatizata dubios pe vremea lui Nastase si ajunsa in proprietatea unei marionete, Ioan Neculaie. Inca un fapt, nu lipsit de importanta: Gheorghe Fulga si actualul primar si vicepresedinte PD, George Scripcaru, fost Gheorghe si el, se cunosc foarte bine inca din '89. Ce legatura putea fi intre un strungar analfabet de 19 ani de la Hidromecanica si un profesor universitar o arata evolutia primului.

Nicolae Paraschiv. Alintat de convivi ca "Noni". In '87 era angajat al Securitatii cu gradul de maior. Se pare ca a avut un rol in anchetele dure duse impotriva demonstrantilor de la "Steagu Rosu". Nu degeaba au vrut brasovenii sa-l linseze in decembrie '89. Desi s-a demonstrat ca a facut politie politica, ocupa nestingherit functia publica de secretar al Primariei lui Scripcaru. A doua ca importanta, dupa primar, in cea mai importanta institutie locala. Dupa cum s-a mai scris pe acest blog, are certificat de revolutionar, cu avantajele aferente. De care, spre exemplu, nu beneficiaza cei batuti si deportati in '87. Influenta sa este inca foarte mare. Pe langa faptul ca nimeni nu indrazneste sa se atinga de el, isi mai si lanseaza rudele in cariere surprinzatoare. Varul Paraschiv, fost militian, a ajuns in conducerea PNL Brasov si este sef al consiliului de administratie de la Electrica Brasov.

Nov 10, 2007

Tactici liberale de sedus pensionarii

Daca esti geniu in comunicare politica faci astfel: organizezi dupa modelul brevetat de PD si PSD o chermeza cu mosi si babe. Dupa care, pe televiziunea din dotare, difuzezi imaginile cu pensionarii fericiti de papa moca si cu initiatorul sindrofiei, denumit "prietenul pensionarilor". Acesta nu este selectat intamplator, deoarece are functie publica de consilier judetean, are experienta populistilor de la PD, de unde a fost dat afara si, mai ales, stie cum vine treaba cu pensionarii, din moment ce l-a ajutat pe unul sa ajunga la spital. Cu niste pumni si picioare bine infipte in organismul mosneagului. Spre amintire http://www.transilvaniaexpres.ro/index.php?mod=articol&id_articol=22711.