Aug 8, 2011

Scripcaru, subiect de studiu la Stiinte Politice

O modesta contributie, despre un mare om, adusa istoriei Brasovului de un tanar student. In urma cu cativa ani, el si-a ales urmatoarea tema de referat: "Scripcaru' Primaru' - Realizari si Esecuri":

"S-a nascut in data 3 septembrie 1966,in Buruieneşti, comuna Doljeşti, judeţul Neamţ. Pana la Revolutie acesta se ocupa de „afacerile familiei” adica avea grija de vaci ducandu-le la pascut."

"In fata mai multor persoane, inclusiv a lui Aristotel Cancescu, George Scripcaru, candidat la postul de primar al Brasovului, a fost prezentat de Paul Gontea, mare sef in PD: -Am sa fac din baiatul acesta primarul Brasovului si o sa faca numai ce o sa-i zic eu!

"Cea mai mare parte a lipsurilor din discursul sau sunt reprezentate de acordurile gramaticale false, pleonasme, reflexivizare gresita a verbelor, reactie ingenua in fata atacurilor la persoana, anacolut (adica întreruperea construcţiei gramaticale începute si continuarea frazei cu altă construcţie) si nu in ultimul rand de redundandata neplacuta (aglomerarea intr-o singura fraza a unor cuvinte ce contin aceeasi radacina: participare, parcipanti, au participat)."

Referatul poate fi gasit aici. Nu se stie daca tanarul autor al analizei a reusit sa treaca examenul. Foarte probabil ca l-ar fi picat, daca studia la Universitatea Transilvania. Profesorii care i-au acordat lui Scripcaru un "premiu de excelenta" sigur ar fi apreciat ca acest student cu ochii prea deschisi nu a inteles nimic din abordarea epistemologica in perspectiva paradigmei maxweberiene.

No comments:

Post a Comment