Mar 30, 2013

Constantin Nita, tratat cu sictir de conducerea PSD

Constantin "Pateu" Nita s-a reales astazi presedinte pentru inca patru ani al PSD Brasov. Din partea conducerii centrale a PSD nu a participat nimeni, un fapt total neobisnuit pentru o conferinta judeteana a partidului.



Saptamana aceasta au avut loc mai multe conferinte judetene de alegeri in filialele PSD. La toate au fost invitati si au participat lideri de prim-rang ai PSD. La Giurgiu au fost ministrii Sova si Banicioiu, la Iasi - vicepremierul Liviu Dragnea alaturi de ministrul Rovana Plumb si europarlamentarul Corina Cretu, la Satu-Mare - vicepremierul Liviu Dragnea, la Bacau - din nou prezent, Liviu Dragnea. In schimb, la Brasov, pauza. Nita a fost lasat singur, un semnal din partea lui Ponta ca este extrem de nemultumit de obsesia lui Pateu pentru putere si functii, de refuzul de a se retrage dupa 17 ani in care sta sudat pe scaunul de sef. Cel mai tare enerveaza la Bucuresti faptul ca PSD Brasov a fost transformat in Pateu SRL.

Pentru a intelege si mai bine supararea lui Ponta trebuie vazut ce s-a intamplat vineri la Bacau. Dupa 20 de ani in care a domnit neintrerupt peste filiala PSD de acolo, Viorel Hrebenciuc a fost de acord sa se retraga. Locul lui a fost luat de Dragos Benea, realizandu-se astfel un transfer de putere catre generatia tanara.

Pateu insa nu a dorit sa se lase dus. Brontozaur din aceeasi specie cu Hrebenciuc, Nita a ales sa-l sfideze pe Ponta. Si nu i-a fost greu sa se impuna din nou, lejer, intr-o organizatie atat de slaba incat Pateu a putut sa-si faca fostul sofer, Mihai Ghirda, al doilea om in filiala. Este semnificativ ca n-a avut contracandidat si ca a fost ales in unanimitate. Democratie interna ca in Coreea de Nord.

Totusi, in maretia lui de Kim Ir Sen de provincie, Pateu a promis ca nu va mai candida si pentru a sasea oara. I-a facut o concesie lui Ponta. "Vreau să las organizaţia unui om mai tânăr la viitoarele alegeri", a promis Nita dupa realegerea sa triumfala (sursa). Interesanta perspectiva asupra modului in care se obtin functiile in PSD, cel putin la Brasov acestea se lasa mostenire.

In orice caz, atitudinea sfidatoare a lui Pateu nu va ramane fara urmari. Este de vazut daca isi va continua mandatul si dupa europarlamentare.

3 comments:

  1. Anonymous10:30 PM

    Poate ca o deranjeaza pe conducerea PSD si faptul evident ca Nita a comis de trei ori la rand blat la alegerile locale, in favoarea PDL. N-as spune ca organizatia PSD Brasov este Pateu SRL, ci mai degraba o sucursala disimulata a PDL Brasov.

    ReplyDelete
  2. Anonymous9:17 AM

    Cred ca ar fi interesant si un articol pe aceasta tema privind linkul de mai jos, legata de viceprimarul din Sanpetru care isi negociaza spaga ca la piata.
    http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/stiri/risipa-fondurilor-de-la-stat-in-proiecte-fanteziste-la-sate-localitati-fara-utilitati-dar-cu-parcuri-de-sute-de-mii-de-euro.html

    ReplyDelete