Feb 1, 2014

Tinta pe BrasovNews. Nita si Ghirda au fixat o recompensa

Informatii venite pe mai multe canale, in ultimele zile, sustin ca liderii PSD Brasov, Constantin Nita si Mihai Ghirda, si-au intensificat actiunile pentru depistarea celor care scriu sau contribuie cu date si texte la BrasovNews.

Sunt jurnalisti care au confirmat ca au fost deja avertizati sa inceteze orice tip de colaborare cu BrasovNews. In plus, se pare ca Mihai Ghirda si Constantin Nita au angajat specialisti IT pentru identificarea precisa a celor care publica aici articole. Mai grav este ca ar fi fost contactati si oameni din serviciile secrete in acest sens. Sursele mai sustin ca s-ar fi anuntat, discret, si o recompensa pentru dezvaluirea initiatorului si contributorului principal de pe BrasovNews.


Un lucru este cert si poate fi vazut cu ochiul liber de oricine: in Brasov nu mai exista Opozitie, iar presa libera este o gluma proasta. In acest moment nu exista nicio voce critica, de substanta, din politica sau media, la adresa liderilor politici locali, vorbim mai ales de cei aflati la guvernare. O atmosfera de teroare, specifica epocii infractorului condamnat Adrian Nastase, se insinueaza treptat in viata Brasovului.

Nu au reusit sa inchida gura tuturor, astfel ca este de inteles iritarea si nervozitatea liderilor PSD Brasov, ale caror abuzuri, infractiuni, atitudini arogante si mai ales legaturi tenebroase cu lumea interlopa au fost deseori subiectul articolelor de pe BrasovNews.

Cu aceste actiuni recente de intimidare, Constantin Nita si Mihai Ghirda nu au facut decat sa sensibilizeze foarte multa lume, evolutia relatiei lor cu BrasovNews fiind urmarita cu atentie. In contextul amplificarii manifestarilor PSD impotriva vocilor libere (vezi cazurile Dan Tapalaga, Sorina Matei si "picioarele in gura" de la Braila) o actiune abuziva impotriva contributorilor BrasovNews nu este exclusa.

Constantin Nita si Mihai Ghirda ar trebui sa inteleaga, daca nimeni inteligent din preajma lor nu le atrage atentia, ca actiunile lor sunt ilegale. Iar daca se cred imuni in fata legii, pentru ca au scapat basma curata din numeroase matrapazlacuri, ar trebui sa priveasca mai atent la ce se intampla acum in jurul lor. Si sa priceapa, o data pentru totdeauna, ca amenintarile nu sperie pe toata lumea, ca banii lor nu-i pot cumpara pe toti si, mai ales, ca nu pot inchide gura tuturor.

In rest, BrasovNews va emite in continuare. Daca vreun necajit are nevoie de banii de recompensa ai PSD sa anunte, ca punem de un autodenunt. Liviu Lupu, stai deoparte, nu ti-e rusine, si pe astia ii vrei?

4 comments:

  1. Anonymous9:01 PM

    Treaba mare,greu cand nu poci controla.Dar exista solutii,tratamente.Si la urma urmei,la o adica,cei care nu pot controla apeleaza la pampers

    ReplyDelete
  2. Anonymous12:20 AM

    Exprimare libera, ating si rup coarda sensibila

    ReplyDelete
  3. Anonymous10:29 PM

    Bravo ba!

    ReplyDelete
  4. Brasovean1:28 PM

    Imi place mult de tot blog-ul acesta. Si sunt de acord ca este nepartinitor, o voce libera ce nu suporta influente politice. In tot cazul, daca exista asemenea influente, ele nu sunt sesizabile. Practic, am citit pe acest blog picanterii la adresa resortisantilor tuturor fortelor politice active, fara discriminare. Pe de alta parte, din punct de vedere cantitativ, e firesc sa existe o atentie speciala acordata celor aflati la butoane, in dauna celor care, in aceste vremuri, stau mai mult pe margine. Si cu acest prilej il si felicit pe autorul blogului, oricine ar fi el. Cu toate acestea, nu pot fi de acord cu caracterizarea domnului Tabalaga, ca fiind o „voce libera”. Mi se pare foarte departe de acest ideal. La Bucuresti afilierea media si a presei este poate si mai evidenta decat la nivelul Brasovului. Diferenta este ca, pentru Brasov, avem acest blog interesant. Ura!

    ReplyDelete