May 30, 2007

Scripcaru vs. Iorga: Ba pe-a ma-tii!

28.05.2007 - Senatul Romaniei

Nicolae IORGA, Senator PRM de Brasov, Lider al Grupului Parlamentar PRM din Senat:
SC CET Brasov SA (Centrala electrotermica Brasov) furnizeaza, mai precis ar trebui sa furnizeze, caldura si apa calda pentru 42 de mii de apartamente din municipiul nostru. Spun ca ar trebui sa furnizeze, pentru ca un numar foarte mare de brasoveni se plîng de prestatia sub orice critica a acestei societati. Daca problema caldurii s-a rezolvat datorita anotimpului, apa calda a ramas în continuare o problema serioasa. Adica, ba e, ba nu e! Asta în conditiile în care CET Brasov a înghitit sume uriase de bani, atît de la bugetul de stat, cît si de la contribuabilul brasovean. Unde s-au volatilizat aceste sume? Nu este greu de ghicit: în conturile largi ale unor firme-capusa gen AXA sau H&H si în buzunarele încapatoare ale conducerii societatii. Sa exemplificam. Exista firme care primesc în avans, pentru a efectua (sau nu) lucrari sau servicii, sume de peste 100 milioane de lei. Desi societatea este sub Autoritatea Consiliului Local Brasov, nu are Consiliu de Administratie, încalcîndu-se astfel prevederile unei Hotarîri de Guvern. În schimb, cu largul concurs al consilierilor PD si al primarului George Scripcaru, PD-ist si el, activitatea ei este monitorizata, a se citi coordonata, de doi consilieri municipali. Ambii, membri marcanti ai aceluiasi Partid Democrat, unul dintre ei fiind chiar fratele directorului economic al societatii. Prefectul judetului Brasov, ati ghicit, tot membru PD (fost zice el), tace. Nici nu ar putea sa vorbeasca, în conditiile în care a fost director general la CET, avînd un salariu, "modest", de 80 milioane de lei lunar. În ceea ce priveste pregatirea directorilor societatii, actualul prefect (fost director la CET) este sociolog, iar actualul director..., inginer silvic. Interesant este faptul ca nici Curtea de Conturi n-a mai facut vreun control la societate de aproximativ 4 ani. Cum documente care sa ateste multiplele ilegalitati exista, iar unele, în copie, ma oblig sa le pun la dispozitia celor interesati, în numele Grupului Parlamentar PRM din Senat, solicit ministrului Economiei si Finantelor, ministrului de Interne si Reformei în Administratie si presedintelui Curtii de Conturi sa dispuna efectuarea unui control serios la CET Brasov pentru stoparea jafului PD-ist.


30.05.2007 - "Transilvania Expres"

Primarul George Scripcaru l-a acuzat ieri pe senatorul PRM, Nicolae Iorga, ca a votat impotriva unui proiect prin care un teren de 63.989,80 mp a fost trecut din domeniul public al statului si din administrarea Institutului de Cercetare a Cartofului in domeniul public al municipiului Brasov. Acest teren este pe traseul celui de-al treilea tronson al ocolitoarei mici a municipiului Brasov, pornind din DN 13 spre DN 1, pe ruta Calea Cristianului. "Cand a ajuns proiectul in Senat,
Nicolae Iorga a votat impotriva, argumentand ca am eu interese. Aceasta afirmatie a fost monumentala, cred ca avea ceva «probleme» atunci", a spus primarul. In schimb, Iorga a afirmat ca primarul "face diversiuni" si ca, atat el, cat si colegii sai voteaza in cunostinta de cauza: "Eu votez legile dupa ce stiu despre ce e vorba. De exemplu acum sunt la Senat! Nu stiu unde este primarul?! Ii recomand sa-si reactualizeze declaratia de avere, pana nu o fac altii...".


PS Despre declaratia peremistului s-a pomenit fix nicaieri in presa locala.

10 comments:

 1. Anonymous11:00 AM

  Prin votul din 2004 am aruncat la cos proiectele facute de generatia Ghise, ca de pilda reorganizarea/eliminarea CET-ului in paralel cu crearea de centrale de loc si de zona. Dar nu au fost urechi destule sa asculte ce trebuie, romanii iarasi au preferat populismul si circul in loc de oameni cu ceva minte. Nu le-a placut ca Ghise nu a facut nimic, dar cati stiu oare cu ce bani s-au facut chestii pana in 2004, si cat de mari au fost influentele negative ale gruparii PD-PSD pe vremea aceea. Toti rumanii au inchis ochii si au votat orbeste in 2004 acei PD-PSD care le-au adus circul si afacerile prin spate (inclusiv santierul continuu de 3 ani de zile in tot orasul, complet dezorganizat). Bineinteles, acum toti zic ca primarul asta "face" nu ca Ghise. Apropos, ce face?! Pe langa ce se vede... praf si supra- aglomeratie pe sosele prin fluidizarea traficului (in locul eliminarii lui)? Cine l-a pus primar in 2004 stia ce vrea si asta este inca necunoscut popo(r)ului...

  ReplyDelete
 2. Anonymous11:08 AM

  Cine stie oare ce anume se pregateste in Poiana mica ? Ieri am fost si am observat niste utilaje si o noua strada asfaltata pe mijlocul acelei superbe pajisti spre Stana. Apoi iarasi se vede o buna bucata de padure defrisata spre drumul vechi. Ce sa insemne aceste schimbari? Eu unul ma gandeam de cativa ani, oare de ce nu folosesc avantajul natural superb al poienii mici, ca sa intram intr-un circuit mondial de campionat de ski fond spre ex., caci mi se parea un loc perfect chiar si pentru tribune, fiind posibilitati de amenajare ideale pentru asemenea competitii. Trebuie sa facem ceva sa chemam lumea la evenimente sportive, sa influentam tinerii sa faca un sport de performanta in adolescenta. Ori presupun ca tinta este acu sa se construiasca un nou cartier de vile, din moment ce au tras sosea prin poiana. Probabil urmeaza tevile de gaz si apa... Sper ca imaginatia mea sa nu se adevereasca. M-am saturat de democratia asta a ciocoilor carora le curg balele dupa orice coltzisor de natura sa-si lipeasca si ei cate o vilutza de weekend.

  ReplyDelete
 3. Anonymous11:16 AM

  Care presa locala? Aia care-l linge pe scripcaru? sau aia care-l linge pe cancescu? Ca alta nu stiu sa mai fie... Daca cu ocazia referendumului cu Basescu firmele de oanouri publicitare nu au afisat decat afise le PD caci le era frica de primar ca le taie "gazul"... ce mai e de spus?! Nu am vazut decat chelia lui Base pe toate gardurile si nimic altceva. Adica, democratia , sau mai bine zis "liberte, egalite, fraternite" pute in Brasov....
  Atata timp cat pe un post tv local primarul are ore intregi de emisiuni in care isi lauda propriile realizari, nu se poate vorbi de democratie in orasul asta. Ce democratie e in postul acela tv numit rtt? Oficialii statului nu ar trebui sa aiba voie sa apara pe massmedia ca sa-si laude realizarile. Ar trebui ca sa le interzica CNAul in mod normal, caci asta e o atractie fatala pentru manipulare. E stupid sa vezi pe rtt stirile PD si pe mixtv stirile PNL (oarecum PNL, mai mult personale).
  La massmedia Brasovul e la coada vacii si cu plugul de lemn inca. Nu am cumparat niciodata un ziar local (decat de/pentru anunturi de mica publicitate eventual) si nici nu am sa cumpar cred vreodata.

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 5. In relatia autoritati-presa, toata lumea are de castigat, mai putin cei fraieriti. Adica brasovenii. Cateva scurte exemple: clipurile electorale ale candidatului Scripcaru pe PRO TV Brasov au fost platite de firma Atlanta House, cea care acum tranzactioneaza terenurile orasului, mai ales in beneficiul averii primarului. Prin alte televiziuni si ziare a mai contribuit Vectra, care si-a primit dreptul de a turna asphalt, pana l-a transformat pe Scripcaru in cel mai mare gospodar din istorie. Campionul dezinformarii, "Transilvania Expres" a fost si el rasplatit. Directorul Stoica Enache este sef peste o fundatie care, in parteneriat cu Primaria, cica face proiecte de dezvoltare, un bun paravan de atragere si deturnare a fondurilor. Fiul unuia dintre actionarii TEX, Mihai Marinescu, primeste la cateva luni zeci de mii de dolari din bugetul local pentru talentele de mare automobilist. Printre altele, actionarul de ta-su este milionar. Si nu in RON.

  In Poiana Mica va fi construit un mare complex hotelier. O afacere sindicalista.

  ReplyDelete
 6. Anonymous5:24 PM

  Domnul Stoica Enache cu fundatia lui face "proiecte de dezvoltare" pentru Brasov?! sau pentru ce anume? Pai nici nu ma mir la ce iese din mainile/capul lui

  ReplyDelete
 7. Anonymous6:55 PM

  http://www.transilvaniaexpres.ro/index.php?mod=articol&id_articol=35358

  ReplyDelete
 8. Anonymous1:33 AM

  Sinistra agentie ADDBv ... M-am uitat un pic pe siteul ei si m-am cam speriat. Pare ca mananca o gramada de bani dar informatii pe site nu prea se intrezaresc. Presedinte e se pare tot Scripcaru si acolo. Cine o fi Gabriela Plopeanu si de unde a aparut? ca vad ca de ea depind toate sapaturile din oras.
  Dealtfel si pe siteul primariei cam plangi cand citesti una alta. ca sa nu zic ca inca lipsesc de pe site cv-urile tuturor bugetarilor nostri alesi, ce sa mai vorbesc si de formatul european... pe care il dau model. Cat despre Scripcaru, intr-un loc vad ca a terminat la Brasov facultatea! de sport... in alt loc vad ca la Timisoara... Chiar nu se poate decide? Si oare ce specializare o fi avand? Ca e funny... oricum.

  ReplyDelete
 9. Plopeanu lucreaza de ani buni in Primarie, fiind specializata pe asociatiile de locatari.

  Cu CV-urile n-ar fi o asa de mare problema (desi prezenta lor ar trebui sa denote un minim respect fata de bizonul de contribuabil), cat cu cea a declaratiilor de avere, care au mare nevoie de reactualizare. Sunt functionari in Primarie care in ultimii doi ani au trecut de la pingea la limuzina si de la garsoniera la vila.

  ReplyDelete
 10. Anonymous11:41 AM

  Absolut, e nevoie acum mai ales de declaratii de avere, dar ma gandesc totusi ce vor scrie in ele?! caci nu cred ca vor pune tot ce au, ei si sotiile, fiicele, etc. Nu este de ajuns doar sa le puna. De cv-uri este totusi nevoie cand pui oameni pe posturi, chiar si de concursuri, interview-uri, etc. Nu vii si-l pui pe Stoica sef la ADD ca i-ai promis in campanie. Asta se numeste doar "mita".

  ReplyDelete