Dec 17, 2008

De ce insista Cancescu sa livreze Poiana catre "Ana"?

Inclestare mare pentru predarea domeniul schiabil din Poiana grupului de firme "Ana" al lui George Copos. Rasturnari de situatie, cum a fost votul de respingere a asocierii din Consiliul Local, desi Scripcaru era pana de curand un aprig sustinator, pana la situatii absurde si cretine in care PNL si PSD voteaza "impotriva" in forul local, iar in Consiliul Judetean se pronunta "pentru". Culmea stupiditatii a fost atinsa de votul de ieri din Consiliul Judetean, in care Cancescu se face partener cu Copos pe terenurile din Poiana care nu-i apartin. De unde toata aceasta zbatere?

Un raspuns ar putea sta in interesele unui biznismen mai putin cunoscut brasovenilor, dar foarte influent in mediul politic local si chiar national. Este singurul care reuseste sa faca afaceri pe bani publici atat cu Scripcaru, cat si cu Cancescu, care au de altfel clientela bine delimitata. Numele sau este Marius Crivtonencu, patronul Genius Group.

Cand a aparut prima tentativa de preluare a Poienii Brasov de catre George Copos in combinatie cu Scripcaru si Cancescu, schema din 2005 picata dupa dezvaluirile din presa, Marius Crivtonencu tocmai fusese numit secretar de stat la Turism cu rang de ministru. Copos era vicepremier si vechi partener de afaceri al lui Crivtonencu. "Genius Group" numara printre proiectele de amploare si amenajarea Tipografiei "R", la care Grupul "Ana" al lui Copos detine un consistent pachet de actiuni. Crivtonencu afirma atunci ca printre prioritatile sale se numara "modernizarea partiilor de schi din Poiana Brasov". A fost debarcat rapid de Tariceanu.

Prietenia cu Cancescu s-a cimentat in timp printr-o multime de contracte de constructii, renovare sau refacere obtinute de Crivtonencu de la Consiliul Judetean. Iar daca si prietenul Copos ar zidi o relatie fructuoasa cu CJ, iata ce constructie solida de mare familie fericita ar iesi. Sau famiglie?

No comments:

Post a Comment