Jul 14, 2009

Tupeu pedelist: Afacerist braşovean ajuns în guvern pentru a direcţiona bani publici către firmele proprii

Un important om de afaceri braşovean, având numeroase si strânse legături cu establishmentul politic, se foloseşte de funcţia guvernamentală în care a fost numit de PDL pentru a direcţiona lucrări pe bani publici către una din firmele sale. Citeşte în premieră şi exclusivitate detaliile unui caz indubitabil de conflict de interese, mirosind puternic a corupţie la nivel înalt, despre care nu vei găsi un rând în presa braşoveană.

Braşovul, mândria premierului şi a băieţilor deştepţi

Braşovul a primit foarte mulţi bani pentru că a acţionat foarte repede pentru aplicarea acestui proiect. Primăria Braşov este primărie fruntaşă în punerea în aplicare a acestui proiect. De aceea vor putea fi reabilitate în acest an 2.237 de apartamente în municipiul Braşov, 300 de apartamente la Zărneşti şi 67 la Prejmer." declara premierul Emil Boc în urmă cu câteva zile, sub un titlu de întrecere socialistă, pentru ziarul de casă al PDL Braşov, "Monitorul Expres". Într-adevăr, proiectele depuse de administraţia pedelistă locală meritau lăudate şi mângâiate pe creştet de la înălţimea primului-ministru. Primarul George Scripcaru a făcut uriaşe eforturi pentru accesarea fondurilor. Trebuie că a semnat cu mare greutate şi cu conştiinţa încărcată contractul prin care o bună parte din banii care vin pentru reabilitare termică să meargă tocmai în conturile personale ale unui oficial guvernamental. Căci una dintre firmele care au câştigat licitaţiile organizate de primărie pentru reabilitarea blocurilor aparţine fix pedelistului braşovean cu funcţie de şmecher în structurile guvernamentale care au alocat banii: Ministerul Dezvoltării a’ lu’ Blaga şi Compania Naţională de Investiţii.

Schema de şmecher
Firma care a prins cel mai mult din caşcavalul reabilitării termice se numeşte “Compania de Construcţii Carpaţi”(CCC). A luat cel mai gras contract, vreo 500.000 RON, dintr-o primă serie de licitaţii ce vizează lucrări de reabilitare termică de peste patru milioane de euro. CCC face parte din grupul de firme „Genius Holding”, care aparţine omului de afaceri Marius Crivţonencu. Crivţonencu este membru PDL, calitate atât de deosebită încât l-a făcut pretabil pentru funcţia de consilier secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, precum şi membru în consiliul de administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI). Prin CNI, ministerul Dezvoltării alocă bani pentru programul naţional de reabilitare termică. Crivţonencu le-a împuşcat pe amândouă. Legătura lui cu norocoasa „Companie de Construcţii Carpaţi” apare inclusiv în propria declaraţie de avere, unde scrie cu mâna lui că are venituri de 10.000 RON de pe urma închirierii CCC.
Un caz clasic şi foarte clar de conflict de interese.


Cine este Marius Crivţonencu
Personaj aproape necunoscut pentru braşovenii obişnuiţi, Crivţonencu este o prezenţă constantă în anturajele ştăbălimii locale şi o foarte cunoscută figură printre păpuşarii politicii de la Bucureşti. Marinar ca profesie, s-a pripaşit la munte prin anul 1997, trimis să dezvolte afaceri de cumnatul său, celebrul escroc din Galaţi Maricel Păcuraru, faţă de care „Adevărul” dezvoltase o adevărată obsesie. Tot de Maricel Păcuraru, care controla partidul sindicatelor, BND, a fost băgat Crivţonencu în 2004 ca şef la Turism, un fel de Udrea a guvernului Tăriceanu, de unde a fost dat afară în scurt timp la un mod foarte penibil. Prin politică a mai activat printr-un partid fantomă de-al ecologiştilor, băgat săgeată de cumnat să facă pe preşedintele. La Braşov, a făcut parte din clientela preşedintelui Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, fiind abonat cu firmele sale, inclusiv cu CCC, la o grămadă de proiecte judeţene pe bani grei. De altfel, om fără prejudecăţi, Crivţonencu a lucrat în aceeaşi perioadă şi pentru duşmanul de la Primărie, Scripcaru. Cu care, iată, s-a înţeles atât de bine când i-a ridicat nişte blocuri, încât s-a şi înscris în partid şi apoi băgat în guvern ca să le poată finaliza. Prin reabilitare termică şi drenare de bani publici.

Citeste si:

Noul sef al Turismului si-a umplut buzunarele de la ''robinetul'' RAFO

Seful turismului alimenteaza conturile familiei

Un dosar penal al ex-secretarului de stat Marius Crivtonencu - facut uitat de politistii si procurorii brasoveni

2 comments:

  1. Anonymous11:54 AM

    Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

    ReplyDelete
  2. www.ajutaguvernul.blogspot.com2:22 PM

    cate firme pot participa la o astfel de licitatie de reabilitare?
    cate au fost concurente in cazul expus?

    ReplyDelete