Oct 10, 2011

Cancescu asmute serviciile secrete asupra bloggerilor

Presedintele Consiliului Judetean Brasov si al filialei PNL, Aristotel Cancescu, declara ca a solicitat "serviciilor" sa identifice autorul unui blog din Brasov, care publica des dezvaluiri despre activitatea sa. Conform lui Cancescu, "serviciile" respective i-au facut pe plac si i-au dezvaluit identitatea bagabontului.

Declaratiile lui Cancescu cam dau fiori reci. Nici nu mai conteaza daca cele scrise pe blogul ala sunt adevarate sau nu, cu adevarat important este ca "serviciile" au fost solicitate sa se implice in acte de politie politica, iar extrem de ingrijorator este ca s-au si executat.

Sa detaliem putin. Daca stimabilul politician Cancescu s-a simtit calomniat de niste articole fara un autor identificabil, atunci calea legala si normala era sa se adreseze platformei pe care au fost gazduite respectivele ticalosii, adica wordpress. Sa ceara identificarea autorului sau stergerea blogului. Cum wordpress permite inscrierea anonima si pentru a incuraja libertatea de exprimare, foarte probabil ca Aristotel ar fi fost tratat cu un binemeritat sictir. Nu i-ar fi ramas decat sa se judece cu wordpress, ca parte complice la patarea onoarei sale de liberal, aparator de printipuri si idei democratice (precum libertatea cuvantului).

Bun, deci el a ales sa apeleze la "servicii". In ce calitate, nu se stie, ca printre atributiile de presedinte de consiliu judetean nu intra si coordonarea serviciilor secrete. De asemenea, atacurile de pe acel blog nu aduc atingere intereselor nationale, astfel incat sa se solicite implicarea "serviciilor", decat in masura in care insusi Cancescu ar fi vreun simbol national. Poate in calitate de Catavencu.

Deci, nu se stie din ce motiv, agenturile s-au executat si i-au livrat sefului de la judet informatia necesara. Adica numele celui care il ataca politic. Este acesta un act de politie politica? Cam este. Cu atat mai mult cu cat sunt interesante caile sau procedurile sau actiunile prin care s-a obtinut aceasta informatie. Cancescu zice ca ala este omul PDL, al lui Vlad Popa si al lui Puchianu, prin urmare "serviciile" lui Cancescu au oameni plantati pe langa acestia, care furnizeaza informatii. Informatii cu caracter politic, prin urmare au desfasurat actiuni de politie politica. Doar nu o sa creada cineva ca agentii secreti de la Brasov au spart wordpress pentru a afla cine ii il tot vopseste urat pe Aristotel.

Pe de alta parte, este foarte interesant cum se va desfasura procesul, la tribunal. Va veni Cancescu cu adeverinta de la SRI sau SIE ca cutarica este mizerabilul care scarta-scarta despre el la gazeta de pe net?

Povestea ar fi extrem de ridicola, daca Aristotel n-ar fi vicepresedinte la nivel national al PNL si unul dintre liderii USL, alianta care cica va forma viitorul guvern.

No comments:

Post a Comment