Apr 6, 2012

E clar: PDL joaca cu Tucunel contra lui Aristotel

Organul de presa al PDL Brasov, Transilvania Expres, publica astazi, pe prima pagina, un foarte frumos advertorial despre candidatura lui Nicolae Tucunel la presedintia Consiliului Judetean. Evident ca articolul nu este marcat in vreun fel, ca brasovenii sa inteleaga ca este vorba de publicitate electorala, mai ales ca este scris urmand toate regulile de comunicare din marketingul politic. (Asta-i de mare efect :) - „De ce candidaţi? Ce v-a determi­nat?”, a vrut să ştie unul dintre cetăţenii care s-au oprit să stea de vorbă cu Nicolae Ţu­cunel.) La fel de limpede este si ca semnatara Liliana Jighira n-a avut nicio treaba cu redactarea materialului publicitar, dar aceasta nu reprezinta deloc o noutate  in ce priveste stilul celor de la TEX de a face presa: manipulare sub masca neutralitatii.

Treaba asta, impreuna cu alte informatii din culise, confirma teoria ca PDL va juca mascat la alegerile pentru Consiliul Judetean. Cum cu un candidat propriu n-are nicio sansa, Scripcaru l-a postat pe Tucunel in rol de mare "independent". Un independent pasionat de verde, culoarea predominanta din elementale sale de identificare vizuala, la fel ca si proaspat inverzita organizatie a PDL Brasov.

Aceasta combinatie de verde, Tucunel-PDL, are mari sanse sa-l zboare pe brunetul Aristotel, cu tot cu sondajele lui din avion in care ar avea peste 70% din intentiile de vot. Tucunel are un start bun, cu mesaje bine tintite, este o figura relativ noua si cu ceva carisma. Nu-i mai ramane decat sa-si creasca notorietatea, chestie de care deja vedem ca se ocupa trompetele PDL, si sa-si apere cat poate el de credibil "independenta".

1 comment:

  1. Anonymous1:42 AM

    Ma amuza teribil materialele care inca din titlu infiereaza cu manie mai mult sau mai putin proletara ceva sau pe cineva!Mai ales cand e vorba de politichie,de brasoave.
    Sa fie vorba de rezultatul unei ample analize politice conexate cu ceva fapte si intamplari,sa fie o informatie pe surse beton sau pur si simplu este vorba de a da oarece culoare cu pensula blogului de fata peste un candidat destul de credibil si potent financiar incat sa incurce itele politichiei de talie brasoveana?
    Ramane intre noi,anonimii,trecutele alegeri demonstreaza ca picatura chinezeasca pare eficienta chiar daca este administrata cu dusul,nu?
    Fain este ca un presedinte de CJ care are deja o situatie materiala este o varianta fericita pentru brasoveni dar foarte putin fericita pentru papusarii de pana acum! Pentru ca ei sunt mai importanti decat paiatele care stau colorate in fata,nu?

    ReplyDelete