Jul 31, 2014

EXCLUSIV. Tariceanu va candida la Presedintie din fruntea unui partid creat de Constantin Nita de la PSD

Partidul National al Mediului (PNM), pe care Calin Popescu Tariceanu il va transforma sambata in Partidul Liberal Reformator, este condus de un fost partener de afaceri al lui Constatin Nita, Ionica Anutoiu. Mai mult, in conducerea PNM, printre vicepresedinti, se numara si sotia ministrului PSD, Silvia Nita. 


Manevrele PSD prin care se incearca atragerea liberalilor in sprijinul lui Victor Ponta isi au originea la Brasov. Partidul din fruntea caruia va candida Tariceanu la Presedintie i-a fost pus acestuia pe tava de PSD, mai exact de fostul ospatar Constantin Nita, actual sef al PSD Brasov si ministru al Economiei.

Sambata, Tariceanu va transforma Partidul National al Mediului in Partidul Liberal Reformator, formatiune care il va sustine apoi in alegerile prezidentiale. PNM a fost inregistrat in 2013, un partid de care nimeni nu a auzit nimic pana acum. Presedinte al acestei formatiuni fantoma este un dubios om de afaceri brasovean, Ionica Anutoiu, foarte apropiat de Constantin Nita. Anutoiu si Nita au facut numeroase afaceri impreuna. Una dintre acestea a fost cotidianul pesedist Obiectiv, care a existat in perioada 2000-2004, la care Anutoiu a fost director. Nita nu era implicat la vedere, insa omul sau de casa, Mihai Ghirda, aparea printre actionarii firmei. Obiectiv nu a fost numai o tribuna de propaganda a PSD, ci si o buna masinarie de drenat bani de la stat, in aceasta publicatie erau obligate sa cumpere reclama falimentarele Roman si Tractorul.

Ionica Anutoiu a avut ulterior de a face cu legea, dar nu pentru escrocherie sau evaziune fiscala cum era de asteptat, ci pentru crima. In 2007 el a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare si opt ani de supraveghere pentru ca si-a omorat contabila. Numele acesteia era Melania Batea.

De atunci nimeni nu a mai auzit nimic de Anutoiu, mai putin Constantin Nita care l-a pus la treaba. Astfel, in 2013, ucigasul Anutoiu a inregistrat un partid pentru zile negre. Dovada ca pesedistul Nita este in spatele Partidului National al Mediului nu o reprezintă numai relatiile sale apropiate cu ucigasul Anutoiu, ci si prezenta propriei neveste in conducerea partidului. Dupa cum se poate vedea mai jos din decizia tribunalului de legalizare a formatiunii, sotia liderului PSD, Silvia Nita (pozitia 7), se afla prin vicepresedintii PNM.


Este chiar foarte interesant de vazut daca nevasta lui Nita se va regasi si in conducerea noului partid al liberalului Tariceanu.

De ce PSD ii pune la dispozitie un partid lui Tariceanu? Pentru ca Tariceanu sa atraga cat mai multe voturi de la electoratul PNL, pe care apoi sa le orienteze catre Victor Ponta in turul doi al prezidentialelor. Numai asa are sanse Ponta sa se vada la Cotroceni.

No comments:

Post a Comment