Oct 8, 2006

Rector in caruta birjarului

Pe 8 decembrie 2004, in plina si agitata campanie electorala, cotidianul "Adevarul" publica un foarte penetrant material (nemarcat cu semnul P, cum ar veni "Publicitate"), intitulat "Apelul intelectualilor romani pentru demnitatea functiei prezidentiale". Documentul mirosea tocmai de la Palatul Victoria a propaganda pesedista, cu atat mai mult cu cat domnii fini intelectuali atrageau discret atentia asupra pericolului reprezentat de candidatul Basescu. "Orice roman de bun-simt va refuza sa-si dea votul celor care cred ca Romania poate fi condusa birjareste", se spunea spre finalul materialului, ca sa priceapa tot bizonul alegator. Printre semnaturi, iese mandra la iveala cea a rectorului Universitatii "Transilvania", Ion Visa.

Sfarsit de septembrie 2006. Domnul rector Ion Visa se afla in plina febra de pregatire a deschiderii anului universitar. Agitat si transpirat, supravegheaza personal lustruitul marmurei de la Aula, modul de uscare a vopselei pe interior si exterior, arta turnarii asfaltului spre Colina, reconditionarea si renovarea caminelor. Alaturi de primul gospodar al orasului, George Scripcaru, intelectualul Visa se asigura ca totul trebuie sa fie perfect pentru prezenta la Brasov a inaltului oaspete care este Traian Basescu, Domnul Presedinte al Romaniei. Onoare care a zguduit simtirea culta si patriotica a rectorului Visa. Si posibil mintile. "Ce apel? Nu am semnat asa ceva. Probabil ca altcineva m-a semnat. Ia spuneti despre ce e vorba in el?".

A doua zi, tinerii studenti ai Universitatii au cantat emotionati "Gaudeamus" unui auditoriu select format din intelectualul Scripcaru, onorabilul Visa si, desigur, manieratul domn Basescu.

No comments:

Post a Comment