Mar 22, 2009

PSD Brasov = Pateu SRL. Nita si-a impus fostul sofer in fruntea organizatiei

Costica "Pateu" Nita a dictat, ciumpalacii s-au conformat. I-au facut calul senator. Ba nu, sef peste senatori. Fostul sofer al lui Pateu, Mihai Ghirda, a fost ales ditamai presedintele organizatiei municipale a PSD Brasov. Nici macar n-a avut contracandidat. Se anuntase deputatul Tita, dar s-a retras sa-si schimbe chilotii dupa o discutie cu don Pateu. Asa ca Ghirda va conduce si va fi imaginea PSD la Brasov. Ia priviti-o! Este ca face cat o mie de cuvinte?
Sa ne imaginam cum va cuvanta acesta figura. "Aveti incredere in mine si in valorile social-democrate pe care le reprezint. Singura noastra preocupare este mai binele brasovenilor". Ok, ati inteles, grija mare la buzunare si feriti gravidele din calea lui. Nici nu se putea gasi o moaca mai reprezentativa pentru PSD. Asta e tipul perfect prin care Lombroso si-ar fi putut ilustra teoriile. Dar in loc sa zaca intr-un muzeu sau dupa gratii, Ghirda face cariera politica. La varf.

Legaturile cu lumea interlopa ale proaspatului lider PSD sunt de notorietate. Dar nu au fost indeajuns pentru a promova politic. Abia dupa ce s-a facut util stapanului si partidului prin tzepele grase date statului a inceput sa urce in ierarhia pesedista. Mai intai s-a remarcat ca sofer al lui Pateu. A condus atat de bine incat i-a castigat increderea si a fost pus sa-i conduca si afacerile cu statul. Biznisuri grele in care Pateu nu dorea sa apara. Pentru ca toate au fost foarte paguboase. Evident, pentru stat. In 2002, in timpul guvernarii Nastase, afacerile lui Ghirda cu sistemul sanitar brasovean au determinat un scandal lasat cu demisia directorului Spitalului Judetean. "Tarasenia s-a iscat din momentul in care cele cateva licitatii electronice organizate de voie, de nevoie, de Spitalul Judetean Brasov au scos de pe "felie" sereleurile pesediste la cheremul carora se afla aprovizionarea cu medicamente, instrumentar medical si materiale sanitare. Totul, se-ntelege, fara vreo licitatie, la preturile stabilite de patronii serelisti si cu facturile - insumand cateva miliarde lunar - achitate "in regim de urgenta", chiar inaintea celor ale furnizorilor de utilitati, lasati sa astepte cu lunile." nota "Adevarul" despre ispravile lui Ghirda. Un mizilic. Cativa ani mai tarziu, Manurom Medica SRL era superstar. A tras o tzeapa atat de mare incat a impins Brasovul direct pe locul 2 in tara la infractiuni economice. Firma lui Ghirda fraudase statul cu peste 4 milioane de euro!!

Un asemenea talent nu se putea irosi, iata ca stapanul lui il pregateste de politica la nivel inalt. Masina i-a sofat-o bine, afacerile i le-a accelerat profitabil, cum sa nu-i conduca si partidul? Sau chiar sa reprezinte Romania. La sfarsitul acestei saptamani, talentatul afacerist Ghirda va face parte dintr-o misiune economica in China, care va fi trimisa de catre ministerul lui Pateu. Alaturi de alti oameni de casa ai lui Nita, pe banii fraierilor de contribuabili. Lista se poate citi aici. Sa invete si retardatii aia de chinezi ca daca ai tzepuit statul inseamna ca esti un bun om de afaceri si meriti promovat, iar nu trimis in fata plutonului de executie.

Foto: GT

2 comments:

  1. Anonymous7:05 PM

    Sunteti rautaciosi.....va roade...invidida sau ...pizma...?
    De ce spuneti aste rautati de domnul onorabil ministru?Acu', dak fura, sa fure si domnia sa ceva, ca deh....famelie mare, renumeratie mica, coane fanica?

    ReplyDelete
  2. Anonymous1:05 AM

    In locul lui C.Nita as fi un pic ingrijorat!Noul lider minishipal are fatza corespunzatoare fonctziei,inteleg ca are in spate ceva activitate ilegalista dar si proptele pe masura...
    Pofta vine mancand si tipul nu are de ce sa se opreasca in fata sediului judetenei PSD ...Poate vrea sa urce,poate vrea sa se odihneasca dupa atata urcat...Si se aseaza pe scaunul celui care...Ei na,e vrajeala!

    ReplyDelete