May 19, 2009

PDL i-a amenintat pe voluntarii ecologisti de la "Floare de Colt"

Kronsport dezvaluie ca europarlamentarul brasovean Dragos David (foto dreapta), pozitia a 12-a pe lista de candidati a PDL pentru alegerile europene, a incercat sa speculeze politic o actiune independenta de ecologizare a zonei "7 Scari", organizata sambata de asociatia "Floare de Colt". Cum tinerii voluntari au refuzat sa se lase folositi si chiar au avut obraznicia de a-i cere politicianului sa termine cu propaganda, s-au trezit ca au parte de amenintari dintre cele mai grotesti. Iata marturia unuia dintre participanti, aparuta in Kronsport:

"M-am dus frumos si l-am rugat sa-si dea jos geaca aia bleumarina cu PD-L-ul pe spate. Nu cred ca este frumos sa te afisezi in fata a 200 de oameni, sa te declari ca esti de acord cu actiunea lor si tu sa nu strangi nici un gunoi. Macar sa le aduca o ciocolata la copii de clasele 1-2 care au participat la aceasta actiune. Ce m-a deranjat foarte tare a fost ca dupa aceasta discutie amiabila, a venit la mine un domn care s-a prezentat ca fiind Miklos, viceprimarul Brasovului. M-a intrebat ce fel de personalitate ma cred, ca el imi vorbeste dintr-o functie inalta, ca e viceprimar la Brasov si tocmai am jignit un europarlamentar. Am incercat sa-i explic ca PD-L nu are nici o treaba cu actiunea aceasta si mai ales un partid politic ce vrea voturi de la copiii astia. El a inceput sa ma ameninte cu Electrica, daca avem aprobare de la ei sa punem bannere pe stalp; ca o sa afle el cine sunt si unde stau si ca ar trebui sa ne fie rusine...."

"Singurul brasovean in Parlamentul European", Dragos David, a avut o reactie foarte eleganta si elevata. Intr-o limba romana aproximativa, el a incercat sa-i prosteasca in fata pe toti tinerii aia, cum ca n-a avut niciun fel de insemne electorale, ca n-a trimis niciun viceprimar si a incheiat facand apel la sentimentele crestine si de iubire intre oameni. "(...) asadar am venit dimineata fara a a avea vre-un insemn al partidului, lucru care se poate observa din galeria foto si pe care il confirma organizatorii. (...) Iubesc muntele, iubesc natura, iubesc animalele dar mai presus de toate iubesc oamenii. Nu doresc sa denaturez adevarul si chiar ii doresc tanarului care ne-a certat multa sanatate si sa fie un pic mai intelegator cu oameni, iar doamnei care s-a ocupat de organizare cat mai multe actiuni reusite. Daca esti un om care iubesti muntele atunci iubesti si oameni."

4 comments:

 1. Anonymous4:04 PM

  mda, am patit-o si eu intr-un an cu psd-ul din sibiu... se pare ca difera doar culoarea, obiceiurile sunt peste tot :D

  ReplyDelete
 2. Anonymous10:02 AM

  sint mai multe greseli in text decat cele evidentiate de tine, dar de departe cea mai mare greseala este chiar prezenta acestor indivizi in fruntea obstii.
  in fiecare zi, dau dovada de nesimtire totala, insa lumea continua sa ii voteze cu seninatate.

  ReplyDelete
 3. nesimtirea loc si lipsa noastra de unitate fac ca lucrurile sa mearga intr-o directie nedorita.

  ReplyDelete
 4. Anonymous1:20 PM

  Nu trebuie unitate ca sa gandim. Trebuie doar sa ne pese si sa gandim. Sa avem niste asteptari si sa urmarim daca ele sint puse in practica. A vota doar dupa imaginea de la TV sau din pozele de pe garduri omoara de fapt principiul democratiei. Cand demos-ul nu gandeste -cratia e degeaba, nu foloseste la nimic. Si politicienii stiu asta si se folosesc la maxim.

  ReplyDelete