Jul 30, 2009

Atentie, va paste o revolutie

O tanti afacerista din Bucuresti, suparata pe analfabetii si impostorii din politica, scrie un text revolutionar pe internet iar "Transilvania Expres" ii face onoarea de a-l scoate in mainstream. Ba chiar si-l asuma, din moment ce-l publica integral chiar in deschiderea ziarului. "De azi refuz să mai plătesc impozite, refuz să mai am carte de muncă în acest stat guvernat de oameni incapabili, corupţi, ne-educaţi, care nu au în vedere decât propriul interes..." incepe manifestul publicat uluitor chiar de "TEX", sub titlul mare "Haideti sa ne trezim". Ceea ce poate duce la halucinanta concluzie ca publicatia pregateste o rascoala impotriva patronilor spirituali si materiali, analfabetul de Scripcaru si impostorul de Kraila. Insa, pana ce redactorul-sef Sandu Ganea si directorul Tica Enache se vor metamorfoza din Bidon si Ventilator in Castro la pachet cu Che Guevara, sa mai costatam si cate altceva.

Abia daca se mai scot 20% din bizoni la vot pentru a sustine sistemul politic. Si aia cu ies cu mari cheltuieli pentru mici, carnati, bere si ulei. Sistemul este in criza, iar preconizata impunere a unei prezente obligatorii la urne pentru a-l legitima este o cretinitate. Refuzul participarii intr-un proces electoral viciat cu actori corupti reprezinta o alegere si o atitudine normala a oricarui cetatean inteligent si responsabil. Un nivel ridicat de absenteism poate forta crearea alternativei. Este ca in logica economiei de piata, a cererii si ofertei: exista o cerere a 80% din consumatori pentru un alt produs politic, atunci ar trebui inventat si furnizat. Deja sunt zvonuri prin culisele politicii ca ceva se pregateste. Se zice ca dupa alegerile prezidentiale se va pune la cale o noua miscare politica, care sa para altfel, sa schimbe, sa coaguleze energii si noi sperante. Manifeste de genul celui publicat in "TEX" apar tot mai des, ele pot fi expresia sincera a exasperarii unora care mai inteleg si sunt pasionali sau teasing-uri ale unui nou proiect politic, pregatit in aceleasi laboratoare ale baietilor destepti. Pentru a pastra controlul si pe mai departe. Deci, intr-un fel sau altul, o noua revolutie ne paste. Dar cand mesajele schimbarii sunt vanturate si promovate de trompetele putregaiurilor din politica actuala, cum se intampla pe platforma pupincurista "TEX", atunci e destul de clar ca "vin vremuri noi, dar n-ati scapat de noi".

6 comments:

  1. Acum orice îndemn poozitiv este neapărat o chestie naşpa? Şi eu am tot făcut îndemnuri de mers la vot pentru că mi se pare că nu prea ne mai implicăm în nimic şi-i cam lăsăm pe toţi ăştia din politică să-şi facă de cap.

    Povestea aseara Emil Constantinescu într-un interviu că România e o ţară de locuitori nu de cetăţeni. Îmi vine să-i dau dreptate amărâtului.

    Forţa politică de 80% hmmm. Nu prea cred. Tot români o să fie şi ăia. Sistemul trebuie schimbat de jos, de la bizoni, nu de la ăia care se vor aleşi sus.

    ReplyDelete
  2. O fi indemnul pozitiv, dar oferta politica e naspa. Aceleasi figuri de 20 de ani, cu aceleasi apucaturi, impartite pentru derutarea prostimii in vreo trei partide. Exemplul Brasovului este edificator. Pe oricine ai alege, tot ruginiturile fomiste din FSN castiga.

    Democratia romaneasca este o mascarada de prea mult timp, si tot mai multi s-au prins. Asa ca baietii trebuie sa inventeze altceva mai bun, mai credibil pentru ca sistemul politic sa-si pastreze legitimitatea. Daca nu, vor aparea altii sa-i debarce, dupa cum sunt semne. In orice situatie, va fi mai bine ca acum.

    ReplyDelete
  3. Anonymous12:35 PM

    Si cum schimbi ceva Ovidiu mergand la vot? Poti sa ne explici si noua? cu exemple, daca se poate, nu cu teorie.

    ReplyDelete
  4. Anonymous8:02 AM

    Şi cum schimbi ceva anonimule, NEMERGÎND la vot? Că asta nu pricep.
    Mergînd la vot schimbi ceva pentru că alegi poate un nefericit care chiar vrea să facă treabă.

    ReplyDelete
  5. Anonymous10:10 AM

    Nevotand schimbi in cativa ani modul de votare, sau modul de propunere a candidatilor si poate multe altele daca lumea din jur, aka UE de ex, baga de seama ca tara e plina de mafioti ce se auto-propun/aleg. Sint satul sa mai girez inca o mare tzeapa romaneasca numita "alegeri libere".Vad ca pe unii ii supara cuvintul -anonim-. Oare de ce?

    ReplyDelete
  6. Anonymous10:13 AM

    Mi se pare corect ce zice Brasoveanu in comment#2. Se pare ca sint unii insa care totusi nu se prind de jmecherie si inca mai voteaza ;)

    ReplyDelete