Oct 16, 2009

DNA scutura rudele si afacerile lui Crivtonencu

Marius Crivtonencu, membru PDL Brasov, patron al Genius Group si al Companiei de Constructii Carpati, cu care este abonat la contracte pe bani publici de la Consiliul Judetean si mai ales cu Primaria Brasov. Este omul partidului in functia de consilier la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, precum si in consiliul de administratie al Companiei Nationale de Investitii.

Marius Crivtonencu este si cumnatul celebrului escroc galatean Maricel Pacuraru, ale carui interese de afaceri le reprezinta de fapt prin firmele sale de la Brasov. Maricel Pacuraru, cel care a pus bazele si a finantat un partid al sindicalistilor de la BNS, Blocul National Democrat, intrat in parlament pe listele PRM in 2004 si apoi in guvernul aliantei PNL-PD, Dreptate si Adevar. Maricel Pacuraru si-a numit atunci cumnatul, Crivtonencu, sef peste Turism, iar vreo cativa alti apropiati in fruntea Postei Romane.

Intr-un comunicat al DNA din urma cu cateva zile, se anunta ca Pacuraru Maricel a fost trimis in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice si spalare de bani. Alaturi de fosta conducere a Postei. Pe lista DNA mai figureaza si un angajat al cumnatului Crivtonencu, Ditcov Iulian, administrator al SC Genius Network SRL, acuzat tot de spalare de bani. Comunicatul DNA este aici.

SC Genius Network SRL a fost infiintata in 1997 la Brasov de Crivtonencu impreuna cu sora sa, Corina Pacuraru, sotia lui Maricel. Initial avea ca obiect de activitate constructiile si amenajarile interioare, pentru ca apoi sa intre in combinatii cu Posta pe domeniul comunicatiilor. In manarelile facute de familia Pacuraru cu Posta a fost atras si fostul director al Postei Brasov din perioada 2005-2006, Ioan Bara. Supus presiunilor, Ioan Bara a cedat inainte de finalizarea cercetarilor DNA si s-a sinucis la inceputul anului 2008. Pentru ca mai apoi aceeasi familie sa-si avanseze iar cumnatul in guvern.

Despre alte afaceri ale cumnatului Crivtonencu am mai scris aici si aici. Grupul sau de firme este rasfatat de autoritatile locale si centrale.

Citeste si:

Un escroc PDSR a inselat Presedintia Romaniei

No comments:

Post a Comment