Jan 7, 2012

Jurnalistul Alexandru Ganea vrea demiterea lui Scripcaru

Prin editorialul de astazi, redactorul sef al "Transilvania Expres" da cateva "mostre de cinism" ale unor reprezentanti ai Puterii, dupa care concluzioneaza ca exista animale care pot da dovada de mai multa compasiune. Prin urmare, liderii PDL sunt mai prejos decat patrupedele, undeva intre larve subdezvoltate si paraziti intestinali. Cum primarul George Scripcaru este fruntas PDL, se poate trage lesne concluzia ca Alexandru Ganea il considera o creatura care nu are ce cauta in randul oamenilor, cu atat mai mult sa-i mai si conduca.

Vi se pare aceasta logica exagerata? Este exact in spiritul acestui articol, tot de astazi. In care demersul lui Sorin Boaca este distorsionat zeflemitor de la esenta sa (demiterea unui securist notoriu dintr-o functie publica), la un aspect formal. Boaca nu a cerut demiterea unui anume Paraschiv ce a aparut intr-o sentinta de politie politica si pe care l-a asociat eronat cu Primaria Brasov, ci a acelui Paraschiv din Primaria Brasov care l-a anchetat si batut pentru ca a avut opinii contrare regimului comunist.

Faptul ca Boaca a facut o confuzie in motivarea gestului sau nu schimba cu nimic datele problemei: Paraschiv ramane un fost ofiter de rang inalt al politiei politice comuniste care continua sa ocupe o functie publica importanta, platit de un stat care a condamnat in mod oficial comunismul ca regim criminal. Iar asta ar trebui sa fie deranjant pentru orice om de bun simt si cu ceva constiinta la purtator, nu numai pentru grevistul Boaca.

Oricum, Boaca a scapat ieftin din vidanja de pe Grozavescu. Se putea trezi cu vreun titlu gen "Satanist. Sorin Boaca hartuieste un smerit slujitor al Domnului".

No comments:

Post a Comment