Jun 16, 2012

Mihai Berariu, terorizat in copilarie de securistul Paraschiv

Se face un an de cand a disparut Mihai Berariu. A lasat in urma un gol imens, dar si multe amintiri. Acum vom vorbi despre amintirile lui Misu Berariu.




Mihai Berariu l-a cunoscut bine pe Nicolae Paraschiv, securistul din Primarie. N-am vrut sa scriem despre acest subiect acum un an, pentru ca nu doream niciun fel de interpretare. Dar acest adevar trebuie sa fie stiut. Mai cunosc si altii povestea, insa nu a fost facuta publica.

Mihai Berariu a povestit ca l-a cunoscut pe Nicolae Paraschiv cand era elev in scoala generala. Securistul venea in pauze, sau il scoatea de la orele de clasa, pentru a-l chestiona in legatura cu niste rude apropiate,  emigrate in Germania. Era speriat cu exmatricularea, ca sa povesteasca ce a auzit in casa despre unchiul din Germania, ce vorbesc parintii intre ei.

Va imaginati ce simtea Misu, la varsta de 12-14 ani, confruntat periodic cu astfel de interogatorii. Nu a putut sa uite niciodata acele intalniri, teroarea pe care o simtea la aparitia lui Paraschiv.

Unul dintre motivele pentru care ii acordam o atentie atat de speciala lui Nicolae Paraschiv il reprezinta si aceste amintiri ale prietenului Berariu.

6 comments:

  1. Anonymous2:18 PM

    Nu stiu cat de vinovat sau nevinovat este acest Paraschiv!Pana la urma omul era in slujba securitatii si isi facea treaba!Mai bine sau mai rau!
    Daca faza cu Mihai Berariu este adevarata bag de seama ca Paraschiv nu avea mama sau tata,chestie care s-a purtat si inca se mai poarta...
    In rest,orice este posibil si zicala cu aia care se aseamana si se aduna cred ca ramane valabila si prin consiliul local sau primaria Brasov.Dar daca lumea asa voteaza,sa fie sanatoasa,e democratie,ce pana mea...

    ReplyDelete
  2. Anonymous10:37 AM

    mizerabil .... sa te folosesti de numele cuiva care nu-si mai poate exprima parerea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mihai Berariu si-a exprimat parerea direct autorului acestor randuri. Trebuia ca adevarul sa plece o data cu Misu?

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Intreaba-l pe securist, ajuta-l sa se simta util

      Delete
  3. Maria berariu10:49 PM

    Nu ii mai folosiți numele pentru atenție dragilor și eu pot sa zic mult dar asta nu înseamă ca sunt adevărate.

    ReplyDelete