Oct 31, 2012

Pateu chiar ajunge la canal. Constantin Nita nu va mai intra in Parlament

Daca tot ii plac atat de tare biznisurile prin canalele Brasovului, Pateu va avea timp berechet sa se deprinda cu ele dupa alegerile parlamentare. Pentru ca nu va mai prinde un nou mandat de deputat.

Potrivit unei simulari realizate de sociologul Barbu Mateescu (vezi AICI), contracandidatul lui Nita, Tita de la PDL, va castiga colegiul 4 Brasov, chiar si in conditiile unui scor foarte prost al ARD la nivel national, de 19%. Tita si cu Szakal Andras vor fi singurii de la PDL Brasov care vor reusi sa intre in Parlament. Prin urmare si Ioan Ochi de la PSD, contracandidatul lui Szakal pe colegiul Sacele, va ajunge pe tusa.

Evident, teoria nu mai este valabila daca Pateu reuseste sa scoata peste 50% din voturi. Daca Tita nu e pus la blat, atunci va putea usor sa traga apa peste Nita .

3 comments:

  1. nu neapărat. Chiar dacă Pateu ia peste 50%, Tiță/Tița/Tita ar putea să intre în Parlament la distribuire.

    ReplyDelete
  2. Este posibil ca Niţă să intre în parlament chiar şi în condiţiile premizei - pot intra doi parlamentari/colegiu în anumite circumstanţe.

    Conform unei simulări pe care o voi publica curând pe Sociollogica, Constantin Niţă intră în parlament chiar dacă USL obţine un scor foarte slab la nivel naţional (42%).

    ReplyDelete
  3. Pai, si ce sa mai intelegem, daca si ala de la USL si ala de la ARD castiga, chiar cu scor slab? Ca asta e colegiul-minune, unde trebuiau sa vina de fapt Crin Antonescu si Udrea :)

    ReplyDelete