May 22, 2013

Constantin Nita, nataraul Guvernului

Ministrul Energiei, Constantin Nita, a devenit in scurt timp campionul gafelor si al ineptiilor din Cabinetul Ponta. Daca in cele cateva luni in care a fost ministru al IMM-urilor in perioada Boc s-a remarcat rapid in plina sedinta de guvern ca habar nu are cat masoara un hectar, de cadeau aia de pe scaune de ras, de data aceasta si-a batut propriul record.

Prima lovitura a dat-o Pateu la inceputul lui aprilie, una naucitoare, cand a provocat cea mai mare manifestare de protest fata de guvernul USL de pana acum. A reusit sa scoata in strada peste 5.000 de oameni la Medias cu intentia sa gratuita de a muta Transgaz si Romgaz la Bucuresti. "Opriţi-l pe domnul Niţă", exprima sugestiv situatia un deputat al Forumului Germanilor. (Sursa)

Nimeni nu-l opreste, asa ca pe 17 aprilie Pateu mai comite una. A vrut sa-si umfle muschii in fata Petrom si si-a tras una in plina figura. "Am in vedere altceva. Daca tot stric tot sistemul energetic, apoi merg pana la capat", a spus Nita spre stupoarea asistentei. (Sursa)

A doua zi, alta traznaie, de pana si postul de propaganda al USL isi face cruci: "Ministrul Energiei strică tot. Constantin Niţă lasă Ministerul Economiei fără departament pentru privatizări", anunta Antena 3. (Sursa)

Nita nu se lasa si in luna mai isi baga in sperieti partenerii de guvernare. Face "idiotenii", il caracterizeaza vicepremierul Chitoiu. "Investiţiile în domeniul energiei au crescut, dar au fost stopate acum o lună de zile din cauza unei declarații idioate a ministrului Niță, privind investițiile în domeniul energiei electrice pentru că au blocat toate investițiile în acest domeniu. Băncile au stopat orice finanțare și toate proiectele în derulare, ori acest lucru este dezastruos pentru domeniul energetic”, a spus Chitoiu in urma cu cateva zile. (Sursa)

Abia trec cateva zile, si Pateu revine in forta cu una si mai lata. Demonstreaza cu gura mare si plin de sine ca habar nu are ce se intampla cu un proiect de interes national de care este direct responsabil. "De unde sa stiu eu cati bani a cheltuit Romania pentru proiectul Nabucco?", a pufnit arogant Nita. Asistenta a trecut de la stupefactie si batut de cruci la sincera compasiune. (Sursa)

Abia au trecut cinci luni si Constantin Nita pare de neoprit.

Degeaba l-a pus Ponta sa-si dea jos mustata cand l-a numit ministru, Pateu nu numai ca a continuat sa arate ca un natarau dar se si manifesta ca atare.

No comments:

Post a Comment