Jun 27, 2013

Scripcaru umileste pensionarii brasoveni: Sarantoci cu sandvisul in punga

Intr-un interviu acordat recent cotidianului Viata Libera din Galati, George Scripcaru foloseste un ton batjocoritor, extrem de jignitor, la adresa pensionarilor brasoveni, carora le-a taiat gratuitatile pe transportul in comun.

Iata ce spune primarul Brasovului:

"Am avut şi noi gratuităţi pentru pensionari şi toate autobuzele, vara, iarna, erau pline, iar cel care muncea şi voia şi el să se ducă acasă, nu mai avea unde să urce. Şi la finalul cursei, autobuzul, în loc să se golească, rămânea tot plin!

Erau oameni care plecau de acasă ca să nu consume gaz, curent, apă, erau cu sandvişul în pungă. Toate erau suportate de la bugetul local". (Sursa)


Felul in care primarul se raporteaza la parintii si bunicii nostri, considerati o turma de sarantoci care nu are nimic mai bun de facut decat sa se plimbe cu autobuzul, este absolut descalificant. Un asemenea dispret fata de niste oameni care abia supravietuiesc de la o zi la alta este socant chiar si pentru politica romaneasca.

19 comments:

  1. Anonymous4:42 PM

    Poate tonul a fost nepotrivit, dar adevărul este că sunt multe autobuze pline cu pensionari, fiindcă e gratis. Până una alta, sunt probleme cu elevii şi studenţii care ar trebui să beneficieze de decontări ale abonamentelor, dacă nu se poate gratuitate, fiindcă ei nu primesc pensii, iar alocaţiile şi bursele sunt o bătaie de joc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous3:15 PM

      Adevarat!

      Delete
    2. Corneliu7:25 PM

      Adevarul e ca e plin de batranii astia. In special, de dimineata pana catre pranz.
      Pensionarii acestia, parintii/bunicii nostri... lasati-ma! Daca e un pensionar in statie, autobuzul e gol si pensionarul se nimereste la usa pe unde trebuie sa cobor, nu pot cobori decat dupa ce urca el. Daca sunt mai multi pensionari, deja se imbrancesc intre ei si cu alti oameni linistiti ca sa urce primii.
      Saptamana asta am asistat la un taraboi facut de o pensionara care nu s-a obosit nici macar sa cumpere acel bilet redus. Facea o harmalaie ca la cort. Controlorii, foarte profesionisti, si-au facut datoria si au cerut sa vina cineva s-o legitimeze la Livada Postei pentru ca nici n-a vrut sa prezinte vreun act de identitate.
      Sunt pensionari de treaba, dar prea putini. Cei educati in comunism pot fi destepti, dar au niste trasaturi comune care-i caracterizeaza si nu le fac cinste ca oameni. Nu ma credeti, duceti-va sa-i vedeti la biserica: barfe, inbranceli la pomana si la coliva, teama de autoritati, credinta puternica in supersitii etc.

      Delete
  2. Anonymous8:53 PM

    Tonul e jignitor ca ii bagi cuvinte in gura. El n-a folosit cuvantul sarantoci. In rest absolut adevarat ce zice primarul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Corneliu7:26 PM

      Asa e!

      Delete
    2. Bravo dragi concetateni, luati partea primarului. Vom vedea ce mai ziceti cand vor trebui platite toate imprumuturile facute de acesta, iar singurul mod prin care va reusi este cresterea taxelor si impozitelor locale. Pe langa ca a disparut gratuitatea pensionarilor, impozitul pe locul de parcare in Brasov are o valoare apropiata cu impozitul pe locuinta. Si astea sunt doar mici detalii, dar nu-i nimic, spuneti ca primarul are dreptate in continuare.

      Delete
    3. Anonymous11:01 AM

      Creşterea taxelor locale nu are nici o treabă cu subiectul de faţă. Aia e o procedură legală şi presupune actualizarea cu rata inflaţiei, ceea ce se face o dată la trei-patru ani. Datoria primăriei e de doar 7% din buget, iar ratingul e favorabil pentru investiţii. Se poate mai bine, dar e mai bine ca-n alte localităţi.

      Cât priveşte privilegiile acordate pensionarilor, faptul că Scripcaru spune adevărul (în principiu) doare, dar e incontestabil ce spune. Aş prefera totuşi, să văd gratuităţi la elevi şi studenţi, pentru că ei vor susţine economia în viitor, asta dacă nu pleacă. Şi să nu uităm că sunt destui care vin din alte oraşe şi chiar judeţe. Dar unii preferă populismul şi mituirea (post)electorală a pensionarilor pentru câteva procente în sondaje.

      Delete
    4. Nu vedem padurea din cauza copacilor. Subiectul de fata il reprezinta atitudinea incalificabila si nejustificata a primarului fata de o categorie intreaga de cetateni brasoveni. Oamenii astia nu trebuie tratati ca infractori sau viermi pentru ca utilizeaza un drept care li s-a ACORDAT.

      Iar daca vine vorba despre gratuitati, sa nu uitam ca au fost acordate de primarul Scripcaru in mandatul trecut din aceleasi considerente populiste si de mituire a electoratului. Iar cei care au probleme cu batranii care aglomereaza autobuzele sa-i injure pe cei care au facut posibila aceasta situatie.

      Delete
    5. Anonymous10:42 AM

      De fapt, a fost acum două mandate. Cât au permis finanţele, a acordat gratuitatea pensionarilor (care nu e drept, ci privilegiu). Între timp, s-a deşteptat, şi-a luat consilieri mai buni şi a reacţionat ca atare.

      Nimeni nu i-a făcut "viermi" sau "infractori" decât dumneata. Primarul a subliniat faptul că aceşti pensionari se plimbă toată ziua ca să facă economii, în timp ce cei care nu au maşini şi au treburi adevărate de rezolvat, trebuie să îndure înghesuiala, căldura şi mirosurile din autobuze. Dumneata, dacă ai avea "dreptul" de a mânca la o cantină socială pe gratis, ai tot face ture pentru mai multe porţii?

      Delete
    6. Este sau a fost un drept din moment ce li s-a acordat legal, iar nu fraudulos. Daca nu s-a specificat cate calatorii au dreptul (sau in ce interval de timp) nu e vina lor.

      Inteleg ca matale esti unul dintre consilierii mai destepti. Proasta strategie de a gestiona o criza, persistand in eroare. Mai invatati, tovarasi, mai studiati.

      Delete
  3. Anonymous1:52 PM

    Repulsia ta fata de oamenii politici este mult prea mare, astfel ca toate articolele tale sunt mult prea subiective! In opinia ta, toti politicienii sunt hoti sau cocalari (sau ambele)! Tu i-ai numit pe acei oameni "sarantoci" umilindu-i!!! Scripcaru i-a numit "oameni"!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred ca sunt destule argumente pe acest blog ca sa justifice ceea ce numesti tu "repulsie". Trist este ca tu si multi altii nu numai ca inghititi toata aceasta bataie de joc, dar mai si cautati justificari.

      Este adevarat, Scripcaru a folosit "oameni", insa alaturi de o descriere batjocoritoare si dispretuitoare. Adica definitia "sarantocului". Gata ora de desen.

      Delete
    2. Anonymous2:45 PM

      ai dreptate ,in orice tara civilizata oamenii sunt respectati indiferent ca sunt pensionari sau studenti.E o magarie ce a zis Scripcaru dar aici din pacate este ceva normal.

      Delete
  4. Anonymous3:04 PM

    Las ca poate asa se mai golesc trolebuzele ca e plin de ei peste tot si mai au si pretentia sa le dai locul. Unde dracu s-or duce la 7 dimineata numai ei stiu.

    ReplyDelete
  5. Anonymous11:20 AM

    A UITAT DE UNDE A PLECAT SI CINE ERA !
    ACUM PRIVESTE DE "SUS" PE TOATA LUMEA, S-A AJUNS OMUL.
    SA-I FIE RUSINE PENTRU CE A FACUT SI CE FACE IN CONTINUARE...RAU FACI , RAU O SA PRIMESTI, NU UITA ASTA SCRIPCARULE.

    ReplyDelete
  6. Anonymous3:11 AM

    Propun sa reintroduca calatoriile nelimitate pt pensionari si sa serveasca bauturi si sandvisuri gratuite in autobuze ca in avion. Dar numai pensionarilor care au facut minim 2 calatorii dus intors fara sa coboare. In locul ultimului rand de scaune ar putea baga mese de table si de sah. Pe urma sa creasca taxele si impozitele platite de voi ca sa aiba din ce plati aceste facilitati.

    ReplyDelete
  7. Peste tot ar trebui asa ceva.
    Am bunici, si stiu ce inseamna. NU trebuie sa fie la ora 7 la piata, nici la 8, cand e plin de studenti si elevi si oameni care merg la servici.
    Nu sunt din Brasov, dar mi se pare foarte corect ce spune primarul, si tonul l-ai pus tu singur. S-a dus saraciei si obiectivitatea ta.

    Motorina trebuie platita, toate trebuie platite. Da, e trist, e nasol, dar NU trebuie sa fie la piata pe ora 7 sau 8, nu pleaca nicaieri legumele sau barfele.

    ReplyDelete
  8. Anonymous10:57 PM

    Pro sau contra Scripcaru trebuie sa ii dam dreptate atunci cand o are. Si in acest caz se confirma ceea ce spune si o spun ca o persoana care foloseste des mijloacele de transport ale RAT. Se plimba in "loop" de plictiseala la primele ore ale zilei exact atunci cand populatia activa a orasului se grabeste. Ceea ce ar trebui sa aiba in vedere Primaria este sa le ofere alternative.

    ReplyDelete
  9. Anonymous8:23 AM

    Va trece prin cap ca si oamenii aceia au contribuit de-a lungul vietii lor din gros la plata taxelor si impozitelor pentru ca stramosii vostrii sa se plimbe "din plictiseala" cu mijloacele de transport in comun?

    Va trece prin cap ca unii dintre ei fac servicii copiilor lor si ca chiar trebuie sa fie la acea ora acolo unde sunt?

    Sunt buni de stat la cozi cand voi nu aveti timp, nu-I asa? Sunt buni sa se duca sa ia bonuri de ordine la cine stie ce problema aveti voi de rezolvat si da, sunt buni sa faca piata si sa gateasca pentru voi, sa va duca si sa aduca copii de la scoala sau mai stiu eu ce alte treburi va convin.

    Nu veti ajunge pensionari? Ma rog, sistemul nostru s-ar putea sa nu va mai ofere si voua aceasta posibilitate, dar de murit veti muri toti de tineri? Nu veti ajunge in batrani?

    CAM RUSINE!

    Haideti sa nu ne mai categorisim. Un conducator trebuie sa fie capabil sa aiba grija de absolut toti cei de sub obladuirea lui.

    Daca nu s-ar mai da ajutoare sociale aiurea ci s-ar face locuri de munca ba chiar mai mult, ar fi toti cei apti obligati sa munceasca bugetul n-ar mai "suferi" atata.

    ReplyDelete