Sep 28, 2013

Minune! Afacerile proxenetului Liviu Lupu au fost descoperite de ANI

Presedinte al Consiliului Local si vicepresedinte PSD Brasov, Liviu Lupu este acuzat in mod oficial de ANI de conflict de interese administrativ și penal.

BrasovNews a fost primul si cam singurul din Brasov care a scris despre afacerile penale ale liderului PSD. Dezvaluirile au fost publicate acum mai bine de un an de zile.

Proxenetul Lupu – zeci de contracte pe bani publici

Cu toate ca informatiile erau publice iar actiunile penale ale proxenetului erau flagrante, asta nu l-a impiedicat pe actualul ministru al Energiei, Constantin Nita, sa il promoveze in conducerea filialei si apoi in fruntea Consiliului Local.

Nici primarul George Scripcaru nu a facut nimic pentru a-l opri pe infractor sa ajunga apoi la conducerea echipei de fotbal a municipalitatii, unde a mai tras o serie de tunuri.

Inculparea lui Liviu Lupu, un peste gras, pare a fi un prim pas spre destructurarea cooperativei mafiote si transpartinice care sugruma Brasovul de ani de zile. Urmeaza la rand interlopul Mihai Ghirda.In continuare, comunicatul Agentiei Nationale e Integritate.

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală de către LUPU LIVIU (Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Brașov, Jud. Brașov), întrucât, în calitate de consilier local, a participat la ședințele consiliului și a votat hotărârile prin care au fost aprobate bugetele locale pentru anii 2008, 2009, 2010, respectiv 2011.

Astfel, LUPU LIVIU și-a creat indirect un folos material, semnând, pe durata exercitării mandatului de consilier local, mai multe contracte de prestări servicii cu consiliul local și cu instituțiile publice aflate în subordinea acestuia, în valoare totală de 3.297.863,51 Lei, prin intermediul societăților comerciale cu capital privat la care acesta deține calitatea de asociat, iar soția calitatea de asociat și funcția de administrator.
 
Contracte încheiate au fost plătite din bugetul local, așa cum a fost votat și aprobat de persoana evaluată.
 
Astfel, LUPU LIVIU nu a respectat dispozițiile art. 75 din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „aleșii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorității publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru […] o societate comercială la care dețin calitatea de asociat unic, funcția de administrator sau de la care obțin venituri”, dispozițiile art. 77 din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „[…] consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea şi adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii”, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, potrivit cărora „Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local”, precum și dispozițiile art. 2531 din Codul Penal al României, potrivit cărora „Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă”.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov cu privire la posibila săvârşire de către LUPU LIVIU a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 2531 din Codul Penal al României.
 
Menționăm faptul că, la data de 18 ianuarie 2013, Agenția a constatat în cazul lui LUPU LIVIU și existența stării de incompatibilitate, procesul aflându-se pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, după ce Curtea de Apel Brașov a respins contestația acestuia, menținând raportul de evaluare emis de Agenția Națională de Integritate.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. LUPU LIVIU a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 27 septembrie 2013


O imagine specifica liderilor PSD Brasov. Dau cu punga si apoi iau cu vagoanele.

3 comments:

 1. Anonymous4:36 PM

  De ce va bucurati asa? Aveti probleme la scufie? Ce va entuziasmeaza asa la PCA Bv?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ar trebui sa fim tristi ca proxenetul se indreapta in sfarsit spre locul intunecos si umed pe care il merita? Ce inseamna PCA?

   Delete
  2. Anonymous10:43 AM

   Parchetul Curtii de Apel Brasov, asta inseamna, si nu, nu se plimba arhanghelii pe acolo. Daca-i tin trena lu' Liviu Lupu?

   Delete