Jul 24, 2008

200 de semnaturi pentru Piata Enescu. Nicio reactie.


Ieri. Foto: Bogdan Morar

"De multe ori parculetul din Piata Enescu era un refugiu fata de soarele si gloata din Piata Sfatului. Intr-adevar, izul medieval, linistea pietei erau intrerupte de cate o masina luxoasa care incerca sa parcheze oriunde si oricum. Acum are unde, chiar daca nu este locul lui de parcare. Dam masinilor locul oamenilor... trist. Ma voi multumi cu amintirile si fotografiile acestui loc minunat." Bogdan Morar, 33 de ani, Brasov.Azi. Foto: iubescbrasovul.ro

"S-au tampit!!! Cum sa faca asa ceva? e ca si cum ar lua stelele de pe cer, pentru ca vor sa-l faca roz, si nu se asorteaza stelele. Ce se intampla? este un proces gratuit de distrugere?? opriti-va!" Iuliana, 17 ani, Brasov.


Petitia pentru desfiintarea parcarii Enescu, pentru o Piata Enescu integrata adecvat centrului istoric al Brasovului, a strans pana acum 200 de semnaturi. Cei mai multi brasoveni, dar si iubitori ai Brasovului din tara sau chiar de afara. Oameni oripilati si speriati de distrugerea barbara a piatetei Enescu. Tineri.

Si nicio reactie. Primaria malc. OK, poate fi de inteles, pe acolo se exprima greu chiar si in limba materna. Restul cuvantatorilor de prin politica locala? Pauza. Nu reprezinta o tema electorala? Cei mai multi semnatari au varsta in jurul a 20 de ani, nu vin la vot disciplinati ca pensionarii.

Sunt politicienii brasoveni speriati de cel care se autointituleaza "Stapan al Brasovului" sau pur si simplu au prea putine sinapse active? Probabil ca ambele. Idem (nu) reactioneaza in cazul petitiei privind constructia fabricii de Kronospan. Cu peste 4.200 de semnaturi! Deci q.e.d.

"Un "NU" hotarat pentru parcare in Piata Enescu din Brasov. Acolo este centrul vechi al Brasovului si ar trebui protejat!" Camelia Csiki, cetatean de onoare al Brasovului, jurnalist TVR.

1 comment:

  1. Anonymous10:09 AM

    Avem "nevoie" de parcari iar piata Enescu e doar a celor care locuiesc acolo. Ce treaba avem noi sa ne bagam peste vointa lor... Iar primarul este minunat si isi apleaca urechea la nevoile noastre. Am auzit ca maine incep munca la pistele de biciclete. Tot orasul va fi plin. Am auzit ca nici nu se va mai circula cu masina, ca marele giratoriu va fi exclusiv pentru biciclete si role.

    ReplyDelete