Jul 9, 2008

Decizie inteleapta a Primariei Brasov: Piata Sfatului devine parcare!

Primaria Brasov a decis transformarea Pietei Sfatului in parcare. Decizia a venit ca urmare a numeroaselor solicitari inregistrate din partea cetatenilor care locuiesc in zona, ei fiind nevoiti sa-si parcheze autoturismele proprietate personala la distante foarte mari. De asemeni, comerciantii din zona intampinau mari probleme cu parcarea masinilor de aprovizionare. Insa, cel mai important efect al acestei masuri este incurajarea turismului. "Numerosi turisti s-au plans ca nu au unde sa-si lase autovehiculele, pentru ca, intelegeti si dumneavoastra, nu este prea comod sa te deplasezi mult pe jos. Turistii vor fi mai motivati sa ne viziteze, oferindu-le astfel de facilitati, coboara din masina si in doi pasi au ajuns la Biserica Neagra. La fel de castigate vor fi si agentiile de turism, care vor avea unde sa-si parcheze autocarele. Functie de necesitati si solicitari, ne gandim sa transformam si o parte din Strada Republicii in locuri de parcare" a declarat primarul George Scripcaru. Lucrarile vor incepe chiar de maine, prin desfiintarea fantanii arteziene, care ocupa prea mult spatiu si ar afecta traficul in zona. In incheiere, primarul Scripcaru a mai afirmat ca, citam, "este posibil sa apara carcotasi, dar le transmit de pe acum ca nu poti sa faci omleta daca nu spargi ouale. Asa se face treaba!"


Context aici si aici.

UPDATE. Pentru ca aceasta stire sa nu devina adevarata, semneaza petitia "Piata Enescu nu e parcare! Salveaza centrul vechi al Brasovului"

Aici: http://www.petitieonline.ro/petitie/piata_enescu_nu_e_parcare_salveaza_centrul_vechi_al_brasovului_-p60111034.html

1 comment:

  1. Anonymous9:21 AM

    NU mai semnati petitii daca vreti sa plece actualul Nr1. Lasati lumea sa vada ce a votat si sa urle de durere. Oricand acele parcari pot fi desfiintate ulterior.

    ReplyDelete