Mar 28, 2009

Cancescu freaca pixul lui Mischie

"Aici este bugetul comunei. Daca vreti ca acest pix sa il scrie mai mare, votati cum trebuie" declara in 2003 Nicolae Mischie, abuzivul presedinte PSD al Consiliului Judetean Gorj. O zicere si o amenintare, ramase ca emblema a guvernarii discretionare pesediste. Dispret fata de lege si bun-simt, reactia lui Mischie dadea masura respectului pe care PSD il avea fata de bizonii platitori de taxe. Intrase chiar in folclorul politic si contribuise din plin la inlaturarea sleahtei lui Adrian Nastase.

Cum in dulcele stil mioritic obiceiurile proaste nu mor, ci se multiplica, ia uite cine sare peste timp sa se joace cu pixul lui Mischie. Stimabilul Aristotel, sef la giudet supt Tampa si onorabil viceprezident la cei mai mari democrati contemporani. Zice leberalul despre votul pentru bugetul judetean: "Eu zic că bugetul va trece. Dacă în mod abuziv prefectul Braşovului o să-l atace, va suporta consecinţele. Vreau să vă spun că va fi în dezavantajul lor. A doua oară vom analiza bugetul după alte criterii, şi apoi, mie îmi convine să rămînă bugetul de anul trecut şi decizia să rămînă în mîna mea". Adica, daca aia de la opozitie nu voteaza cum trebuie sau fac gat, Aristotel isi baga pixul in nevoile de salarii, apa, gaz si drumuri ale nefericitilor care n-au ales primari de unde trebuie. Alt Mischie, cu aceeasi palarie. Cel putin cu Mischie s-a facut ceva bun, ca l-au bagat de curand la zdup pentru vreo trei ani.

In "Monty Python and the Holy Grail", una dintre cele mai bune comedii britanice, ever, povestea se sfarseste surprinzator tocmai in momentul culminat, cand se astepta un rezultat al intrigii si luptei zgomotoase. Un grup de politisti venit din alt timp apare brusc si aresteaza toate personajele, pozitive, negative, cavaleri si slugi, bagandu-le la gramada intr-o duba. Duba care nu mai vine odata, sa incheie si comedia asta neagra, in care galagiosi cu diverse flamuri colorate din vremuri vechi feseniste ne iau de figuranti in lupta lor pentru sfantul graal al profitului, care este banul public.

No comments:

Post a Comment