May 5, 2009

Cum "TEX" bate la pupincurism "Scanteia"

Titlu de referinta pentru genul publicistic practicat de "Transilvania Expres" si evidentiat in propriul nostru titlu. Pentru astia mai tineri, "Scanteia" era organul de presa oficial al Partidului Comunist Roman si practica titluri de cate o jumatate de pagina ca "Oamenii muncii de la sate si orase multumesc inflacarat genialului Conducator pentru ideile sale marete si pentru sprijinul acordat in infaptuirea glorioaselor vremuri prezente". Pentru astialalti mai masochisti, am intrat in reteaua de calculatoare a "TEX"-ului, unde am descoperit urmatoarele titluri care vor tine frontispiciul ziarului.

Maine. "Avant. Preluand un vis din copilarie al actionarului ziarului nostru Vasile Kraila, care se dorea pilot de avion cu decolare chiar de acasa din balcon, Factorii interesati aduc aeroport la Brasov"
Poimaine. "Generozitate. Pentru ca seful nostru, consilierul local PDL Vasile Kraila isi doreste sa faca plaja, Maine brasovenii au parte de vreme frumoasa pentru mici si bere la iarba verde"
Poimarti. "Sacrificiu. Urmare a faptului ca patronul nostru, consilierul PDL Vasile Kraila s-a pocait, il mustra constiinta si vrea sa plateasca, Justitia a decis sa se faca dreptate si sa nu mai tina cont de ingerintele politice".

3 comments:

  1. :)) Genuial. Mi l-aş dori pe omul care face titluri acolo la "Drum Nou"

    ReplyDelete
  2. Pe cine, pe Dragos Centu? :D N-ai tu banii lui Maior

    ReplyDelete
  3. anonim de anonim10:25 AM

    Pe mine ma nedumereste faptul ca articolul e semnat de Silviu Stefan, care „executa” de obicei fapte diverse&politie si infractiuni... Oare nu cumva chestia asta se vrea a fi un mesaj subliminal? Daca adaugam si faptul ca SS a fost si ceva purtator de vorbe pe la comunitari, eu banuiesc deja ca exista o miscare subterana de guerilla in sanul redactorilor TEX :))
    Cat despre titlurile astea kilometrice, sunt facute special pentru generatia twitter - citesti tilul si nu mai e nevoie sa parcurgi si continutul articolului, ca te-ai lamurit! :)

    ReplyDelete