Aug 21, 2009

Scripdzi il face si mai mare pe Butuza

Presa locala si diversi corespondenti au notat ca valoarea licitatiei pentru modernizarea partiilor de schi din Poiana Brasov este de 30 de milioane de euro. Ei bine, ori au inteles ei prost ori i-a prostit Scripcaru, insa toata povestea costa mult mai mult. In chiar anuntul de licitatie, care se poate citi aici, apare limpede ca lucrarile sunt estimate la o suma cuprinsa "intre 70,000,000 si 80,000,000 EUR". O gramada de banet, din care o buna parte va intra in conturile lui Marcel Butuza.

"Evenimentul zilei" scrie astazi despre smecheria prin care Ministerul Turismului livreaza bani publici catre PDL, folosindu-se de programul "Schi in Romania". Adica madam Udrea dirijeaza fondurile catre administratiile controlate de PDL, care l-a randul lor livreaza contractele pentru lucrari oamenilor de afaceri apropiati ai partidului. Se exemplifica cu cazul Petrosaniului, condus de celebrul cuplu Ridzi. La Brasov, situatie la indigo.

Brasovul a incasat deja 2,26 milioane de euro, urmand sa-i mai vina cica restul de pana la 30, care vor fi de fapt 80 de milioane. La licitatia organizata de Primarie pentru purcoiul de bani s-au prezentat doar doua firme: Vectra si, la sanchi, Conforest. De ce Conforest e la vrajeala se vede de pe saracia de sait a firmei, de unde rezulta ca are o larga experienta in poduri comunale si drumuri forestiere. E la revedere din start. Mai ales ca Vectra si-a tras un pedigree peste noapte prin asocierea cu o firma austriaca specializata. Partie deschisa catre cele 80 de milioane de euro. Totul legal si frumos, caci nu exista lege care sa incrimineze relatia de prietenie si amor cocosat dintre Butuza si Scripcaru.

Prin urmare, si Brasovul face parte cu mandrie si elicoptere din schema nationala de sifonat bani publici. Era chiar jenant ca ambitiosul nostru primar sa ramana pe dinafara modelului Ridzi.

1 comment:

  1. Ar fi interesant să ştim şi care este firma austriacă cu care s+a asociat Butuza, când şi la ce cote. Din câte ştiu eu, cam orice firmă austriacă perindată cu proiecte prin administraţia din Buruieneşti, nu a prea fost austriaca, chiar deloc, sunt doar nişte cetăţeni simpli care apoi se retrag în plină glorie, lăsând conducerea aocierii unor oameni de încredere de prin Primărie, care nu fac nimic decât pentru ştim noi cine. Poate CET-ul ar însemna ceva în chestiunea asta chestiunea. Oricum felicitări pentru descoperire, Chiar sună interesant

    ReplyDelete