Oct 18, 2011

Bellevue Residence - Manevre ciudate la nivel inalt

Un personaj important din Primaria Brasov si PDL Brasov este implicat direct, cu beneficii personale, in constructia care a maltrat iremediabil aspectul Centrului Medieval al Brasovului, Bellevue Residence.

10 octombrie, 2009. Intr-o atmosfera impresionanta, marcata de "sampanie si lumini", primarul George Scripcaru inaugureaza complexul Bellevue Residence. Pe un ton de erou al poporului brasovean, el declara: "Mulţi m-au acuzat pentru acest proiect, m-au înjurat, au spus că sînt mînă în mînă cu Gabriel Stan. Mă enervează, pentru că, evident, nu este aşa. Mulţi au vorbit negativ despre acest proiect, dar am trecut peste lucrurile astea, am crezut în acest proiect şi azi se demonstrează că am avut dreptate. E un proiect extraordinar şi mă bucur că am putut face acest lucru, ca primar al municipiului Braşov". Singurul motiv pentru care Scripcaru putea sa se enerveze este ca il lasa memoria. Gabriel Stan, dezvoltatorul Bellevue Residence si patronul firmei de distributie Gabi's & Pappa Reale, a fost una dintre mainile care au sustinut cu bani grei campania lui George Scripcaru din 2004. Mai mult decat atat, unul dintre oamenii implicati in ridicarea complexului era si este mana dreapta a lui Scripcaru in Primarie si PDL Brasov. Aceasta este o informatie in premiera.
Pentru a ridica oroarea care a desfigurat definitiv orizontul medieval al Centrului Vechi, Gabriel Stan a angajat mai multe firme. Cele mai complexe lucrari, ca atare si cele mai costisitoare, au fost executate tot de o firma brasoveana, SC Design Construct SRL. Tipul de lucrari si, mai ales, legatura dintre Bellevue si Design Construct, reies chiar din CV-ul sefului de santier de atunci, Adrian Victor Manda.
Dupa cum se vede, Design Construct a pus baza si a fost de baza la constructia monstrului rezidential. Oricum cineva trebuia sa o faca, dar cum se intampla in mediul mafiot brasovean, acel cineva nu era oricine. Iata cum SC Design Construct SRL apare in declaratia de avere a unui important personaj din Primaria Brasov si PDL Brasov.
Declaratia de avere ii apartine lui Miklos Gantz, viceprimar si prim-vicepresedinte al PDL Brasov. Desi Gantz spune ca ar incasa bani de la Design Construct ca urmare a inchirierii unui spatiu, exista informatii ca el s-ar afla, de fapt, in spatele firmei. Un tertip care a fost folosit si de un alt afacerist dubios din PDL Brasov, Marius Crivtonencu, pentru a masca legaturile sale cu "Afacerea Patinoarul".

Cateva concluzii

George Scripcaru nu a fost mana in mana cu Gabriel Stan decat atunci cand si-a incasat sponsorizarea pentru campania electorala, mai apoi a folosit o mana intermediara, pe a lui Miklos Gantz. Se pare ca aceasta din urma mana i-a facut atat de mult bine, incat posesorul ei a fost promovat, dupa ce s-a castigat al doilea mandat de primar, ca adjunct in Primarie si la Partid.

Interesul brasovenilor este ca smecherii cu bani sa-si faca viloace si blocuri pe unde vrea muschiul lor de smecheri, fara a tine cont de arhitectura urbana, traditie si bun-simt. Asta se intelege din spusele celui care, in calitate de "primar al Brasovului", deci de aparator al intereselor brasovenilor, s-a declarat "bucuros" de realizare acestui "proiect extraordinar", adica minunatia arhitecturala Bellevue Residence.

4 comments:

  1. Anonymous8:28 AM

    Proiectul maretz a luat calea falimentului.
    Marele manevros Stan Gabriel, din buzau, va fi probabil sinucis. Hehehe

    ReplyDelete
  2. Anonymous6:01 AM

    la pirnaie ..... DNA te cauta hehehe

    ReplyDelete
  3. Anonymous3:46 AM

    Oare ii titie curul acum? Cred ca doarme cu cosmaru'.
    Chiar am facut un forward la DNA, poate se indura ...

    ReplyDelete
  4. Anonymous4:38 AM

    Cred ca DNA s-a indurat.
    Scripcaru ... retinut.
    Somn usor hotilor, dar cred ca nu prea aveti.

    ReplyDelete