Nov 7, 2011

Exclusiv: Strategii lui Scripcaru antreneaza un nou Basescu

Specialistii in comunicare ai sefului PDL Brasov, primarul George Scripcaru, lucreaza de curand si pentru un potential candidat la functia de presedinte al Romaniei. Cetateanul respectiv nu si-a anuntat inca intentiile. Este membru marcant al PDL, iar din moment ce Scripcaru si-a trimis oamenii in ajutor, poate fi vorba de ceva mult mai complex. Am putea avea de a face, in premiera, aici, cu numele viitorului candidat al PDL la presedintia statului, cel care ar trebui sa-i urmeze lui Traian Basescu. Pana la alegerile prezidentiale mai sunt numai trei ani, iar pana acum dinspre PDL nu s-a auzit nimic.

Campania pentru alegerile locale din 2004, castigate de George Scripcaru, a fost coordonata de doi oameni, Doru Dima si Gabriel Bratucu. Psiholog de profesie, Doru Dima se ocupa prin firma sa, Dima Consulting Grup, de consultanta in resurse umane. Gabriel Bratucu, venit de la curtea sefului PSD, Constantin Nita, publicase o carte de marketing electoral copiata dupa manualele de campanii politice din State, fapt ce-l facea si pe el expert in comunicare electorala. Cei doi au fost platiti cu 100.000 de dolari, dintr-un buget total de aproximativ 1.000.000 de dolari. Mai mult, Dima a fost rasplatit si cu pozitia de sef al Incubatorului de Afaceri.

Dima si Bratucu au continuat sa se ocupe de strategiile de comunicare ale PDL Brasov si ale primarului George Scripcaru, in special. In paralel, Dima si-a vazut si de biznisurile proprii, devenind reprezentant pentru Europa de Est al Profiles International, unul dintre jucatorii mondiali din domeniul dezvoltarii resurselor umane.

Si-acum, ca sa nu mai lungim mult pelteua, ajungem si la subiect. Dolofan si afectat, Dima da un interviu celor de la Profiles International (iunie 2011), in care explica intr-o engleza aproximativa, cum vine treaba prin Romania. La intrebarea "Care sunt cei mai charismatici lideri din Romania?", strategul lui Scripcaru raspunde:

"Cel mai charismatic lider este, a fost, este, nu stiu cum sa spun, este atat de ciudat, este Ion Iliescu, primul lider al Partidului Social Democrat, i-a urmat lui Ceausescu, dupa revolutia din 1989. Iar altul, in perspectiva, este unul dintre primarii nostri, Gheorghe Falca este numele lui, si cred ca va fi urmatorul presedinte al Romaniei. Este foarte charismatic, toata lumea este alaturi de el, stie cum sa vorbeasca cu oamenii, in special cu multimile, este foarte bun. Insa, din punctul de vedere al oamenilor care-i sunt apropiati, are nevoie sa mai faca progrese. Foarte important, lucreaza cu noi, pentru a-si imbunatati tehnicile de relationare cu multimile". Urmariti mai jos declaratia lui Doru Dima, de la minutul 6.03.



Gheorghe Falca este primar al Aradului, la al doilea mandat. De curand, a fost ales presedinte al comisiei de administratie publica din cadrul PDL. Beneficiaza de sustinerea puternica a lui Theodor Stolojan, este fin al presedintelui Basescu si exponent al unui curent asa-zis reformator al PDL, cunoscut ca Aripa Udrea-Falca-Scripcaru. Falca este trimis in judecata de DNA pentru coruptie, proces care dureaza de peste patru ani.

Prezenta lui Dima in anturajul lui Falca nu se putea face independent de vointa lui Scripcaru. Legaturile Dima-Scripcaru si Scripcaru-Falca sunt mult prea stranse, pentru ca Dima sa faca pe consultantul liber de contract, aterizat intamplator pe la Arad. Este mai mult decat evidenta o intentie, cel putin a aripii tinere si lacome, de a promova un nou lider in PDL, capabil sa faca fata dinozaurilor Blaga-Videanu-Berceanu si de a reprezenta partidul la alegerile prezidentiale.

Saptamana trecuta, Falca a aparut brusc pe unul dintre cele mai citite portaluri de stiri online, cu un interviu in care nu vorbea de parcurile si asfaltarea din Arad, ci despre teme politice de interes national. Se vede treaba ca Falca isi pregateste o alta postura. Un secret bine pazit, descoperit numai datorita nevoii de impaunare in fata sefilor americani a unuia dintre strategii sai, Doru Dima.

Update. Pe 15 noiembrie, Falca lanseaza o carte despre viitorul Romaniei, in care dezvolta teme specifice unui politician cu ambitii inalte. In „Societatea vie. Proiect România 2020”, Falca afirma ca tarii ii lipseste „un proiect naţional, care să adune la un loc energiile celor care cred că destinul nostru ca ţară e departe de a fi împlinit”. Ghici cine o sa apara cu proiectul asta patriotic in falci!

3 comments:

  1. Anonymous4:16 PM

    Doru Dima il are ca si asociat/partener pe dl. Danu, fost prefect.
    Au primit si o finantare uriasa din fonduri europene. Peste 200000 de Euro.

    ReplyDelete
  2. Anonymous11:09 AM

    Daca mai luam in calcul ca a fost si in SUA la Cina cu Rugaciune cu Barak Obama singurul roman de acolo,putem spune ca tabloul e complet si ca e posibil sa fie sprijinit din SUA de mai marii bisericii penticostale sau adventiste,E un scenariu dar...
    http://www.adevarul.ro/locale/arad/VEZI-FOTO-Gheoghe-SUA-Facebook_0_423557829.html

    ReplyDelete
  3. Anonymous11:31 AM

    http://www.youtube.com/watch?v=NTvbqBZ6eB0
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/gheorghe-falca-si-a-lansat-cartea-societatea-vie-proiect-romania-2020-953368.html

    ReplyDelete