Dec 14, 2011

Protopopul Brasovului, Danut Benga, a fost turnator

Fostul maior de Securitate Nicolae Paraschiv si-a lansat la Biserica "Buna Vestire" un volum de versuri religioase, "Evangheliada". Pentru ca oamenii de bun simt si cu teama de Dumnezeu au refuzat sa participe la aceasta blasfemie, fostul tortionar comunist i-a convocat pe mai vechii lui prieteni si colaboratori, turnatorii.

Iata cum evenimentul a fost de fapt foarte util pentru a-i deconspira pe o parte dintre popii brasoveni care au relationat frumos cu Securitatea. Pentru ca nici un alt preot cu dreapta credinta nu ar fi acceptat sa onoreze in biserica si sa stea alaturi de un asa fariseu, gardian zelos al regimului ateu comunist lovit de evlavie. Un individ care nu-si regreta trecutul, din moment ce se bucura de privilegiile functiei de securist, si care niciodata n-a cerut iertare vreuneia dintre victimele sale.

Prin urmare, sa-i vedem pe popii care au raspuns la comanda si i-au dat onorul securistului:

Pr. Protopop Danut Benga (foto), Pr. Stelian Manolache, Pr. Ovidiu Moceanu, Pr. Vasile Olteanu, Pr. Cristian Munteanu, Pr. Aurelian Reit si Pr. Modest Atanasie.

5 comments:

  1. Anonymous8:07 AM

    bah da nu ti-e rusine sa minti in asa hal? faci acuzatii asa fara nici o dovada? esti penibil...Si daca si eu m-am dus acolo asa, doar sa ma uit.
    Inseamna ca sunt fost colaborator?prietene esti penibil si dai dovada de imaturitate CRASA!

    ReplyDelete
  2. Liliana J.10:21 PM

    Asta e o mare mizerie, esti profund nedrept. Macar la celelalte aveai documente sau macar o logica imbatabila. Ma abtin cat pot sa cataloghez mai dur. L-am vazut in seara asta (probabil ca recent a aflat sau contextul in care eram i-a reamintit si asa am aflat si cei care eram acolo) plangand din cauza acestei acuzatii. Iti dau un singur motiv, as spune contraargument, dar ceea ce ai scris nu este argumentatie: un „ucenic” al lui Apan (iubit, apreciat, respectat de acesta) nu poate fi securist. Nu un om care a pictat alaturi de Apan „Cristosi pe pereti”, pentru care a fost anchetat de Securitate, nu un om care facea parte din „Academia Platonica” in anii 80, la Liceul agricol Prejmer, care si-a riscat libertatea cantand colinde crestine si „Desteapta-te, romane!”, in aceiasi ani. Astea sunt doar motive exterioare, dar, daca l-ai cunoaste...

    ReplyDelete
  3. Liliana J.10:32 PM

    Si inca ceva. Imi displace profund Paraschiv pentru ceea ce a facut, este revoltator, dar nu stiu de ce ii refuzi tu penitenta, intoarcerea la Hristos? Unii dintre cei mai mari sfinti, chiar martiri, au fost mai intai mari pacatosi, au trecut prin Iad. De fapt, credinta nu exclude starea de pacat. Stii si tu ca fiul risipitor este mai pretuit, In fine, singurul care poate sa-i judece sinceritatea demersurilor - si pana la urma nu e deloc usor sa scrii poezie religioasa - e Dumnezeu. Nici pe mine nu m-a convins sau inmuiat, dar nu am dreptul sa judec partea asta. Ar trebui sa citesti „Se intorc mortii acasa”, care nu e deloc fictiune.

    ReplyDelete
    Replies
    1. brasoveanu12:21 PM

      Frumoasa penitenta, uite ce spunea despre Maria Petrascu, la scurt timp dupa moartea ei.

      ”Din punct de vedere moral Maria Petraşcu avea un caracter îndoielnic, era pătimaşă şi răzbunătoare, avea înclinaţii spre viaţa aventuroasă, amoroasă şi a consumului de băuturi alcoolice. Din punct de vedere profesional, nivelul mediu de pregătire şi înţelegere a făcut să nu depăşească condiţia de ziaristă.

      (…) Datorită deserviciilor aduse mişcării revoluţionare braşovene, a intrigilor şi dezbinărilor semănate în rândul membrilor şi asociaţiilor de revoluţionari, Maria Petraşcu a fost permanent contestată, blamată, repudiată şi chiar lovită de unii dintre aceştia, inclusiv cu ocazia unor manifestări oficiale”.

      http://brasovnews.blogspot.ro/2013/11/paraschiv-brasov.html

      Mizeriile astea le-a scris si spus la doi ani dupa ce si-a lansat cartea de mare si bun crestin in prezenta protopopului Benga.

      Delete
  4. Liliana J.10:39 PM

    Apropo de logica, de ce numai el ar fi turnator la Secu si ceilalti preoti care au fost acolo nu? Nu mai stiu cine spunea sa nu judeci, totusi, oamenii dupa cine se insotesc, ca si Iuda avea amici ireprosabili. Sau, invers, spun eu, cei alaturi de care a stat Iisus, cu care a mancat, a umblat erau printre cei mai blamabili. Si El era ca ei, dupa logica ta.

    ReplyDelete