Jan 25, 2012

A mai rasarit un maior revolutionar

Suparat ca pensia de 5.000 RON i-a fost redusa la numai 4.000 RON, fostul sef de la Academia Fortelor Aeriene "Henri Coanda" din Brasov, generalul, si maior, Petrisor Mandu, a purces si 'mnealui la revolutie. Dupa ce a trecut prin PCR, PNL, PLD si UNPR, Mandu a ajuns acum sa defileze solemn alaturi de alti mari militanti patrioti, borfasii celuilalt Maior din Brasov. Provocat de ghiulurile si sisurile camarazilor, Mandu si-a tras si el decoratiile in piept si memoriile in spate pentru a-si demonstra vitejia.
N-o zicem noi, ci insusi el:

Azi este prima dată când îmbrac uniforma militară după ieşirea în rezervă în anul 2002 şi am făcut o fotografie.

(...) Cele patru medalii care se văd sunt: Crucea Patriarhiei Române – sunt bun creştin, Medalia armatei belgiene – primită înainte de intrarea în NATO, sunt un bun luptător, Crucea României acordată de Preşedintele Constantinescu – sunt un bun român şi insigna de licenţă în cea mai înaltă instituţie de învăţământ superior militar (cărţile din fundal sunt scrise de subsemnatul). (sursa)


Despre asamblarea dulapului din fundal, Mandu nu zice nimic, si nici nu stim cine a croit costumul, dar revolutia ii va retine si pe ei ca pe niste eroi anonimi.

6 comments:

  1. Anonymous9:42 AM

    Dupa epoleti e general locotenent ( in vechea denumire, general de corp de armata). Si tu ai inteles ce a inteles Basescu. Nu am auzit pe nimeni strigand "mariri de salarii sau pensii", insa am auzit "democratie si libertate". Pana acum erai echilibrat, acum fortezi caderea in derizoriu a unora. Pacat.

    ReplyDelete
  2. Cam trist daca-i abia locotenent, iar el se da maior http://scmdfiliala1brasov.blogspot.com/2012/01/autoaparare-in-fata-urii-instinctuale.html

    Pai cine il baga in derizoriu, daca nu el insusi? Cand defilezi in uniforma de general alaturi de uniforma vargata a lui Maior si te mai si pozezi cu propriile carti in spate, cum se cheama?

    ReplyDelete
  3. Anonymous7:49 PM

    Raspuns:Se cheama orgoliu. Dar general locotenent( colonel) cu 2 stele > decat general maior cu o stea.
    Prietene, sunt 2 repere de care e mai bine sa nu ne luam: armata si biserica, desi unii dintre conducatorii lor sunt caz consacrat de Balaceanca sau se califica ptr "momente si schite" de un nou Caragiale.

    ReplyDelete
  4. Si nu crezi ca tocmai asta fac baietii astia, speculand acest respect, mult supradimensionat, fata de uniformele cu stele sau cu sfinti auriti?

    Ii mai tii minte pe cei trei cavaleri de la est, Ontanu, Iordanescu si Oprea cand s-au pozat in campania electorala in costumele de generali? Trebuia sa ne inchinam si sa votam acesti bufoni pentru ca reprezentau armata?

    ReplyDelete
  5. Anonymous9:52 PM

    OOOO, ii uitasem. Ce pacat! Dar Mandu dincolo de orgoliu de militar tras la depou si de profesor, la ce candideaza?

    ReplyDelete
  6. Daca nu s-a anuntat, nu inseamna ca nu o va face. Atitudinea prezenta si background-ul vast il recomanda.

    ReplyDelete