Mar 2, 2012

Cam atat de inteligenti erau securistii

Fragment din memoriul cu care fostul maior de securitate Nicolae Paraschiv, acum secretar al Primariei Brasov, a obtinut certificat de revolutionar.

"Intelegand foarte bine necesitatea declansarii si victoriei Revolutiei din Decembrie 1989 am hotarat sa-mi aduc contributia la nivelul posibilitatilor morale si fizico-sociale de care dispun"
Formulare de plutonier alfabetizat la cursurile obligatorii de indoctrinare politica: limbaj de lemn, de esenta tare proasta. A reusit sa concentreze intr-o singura fraza atata lozincaraie, pleonasme si nonsensuri incat nivelul posibilitatilor noastre morale de a pricepe ceva din posibilitatea lui fizico-sociala de exprimare tinde catre zero. Nici Divertisii in epoca lor de glorie, cand mimau activisti tampiti, n-ar fi putut concepe asa ceva.

Cam la asta se reduce si mitul baietilor destepti din Securitate, daca unul ca Paraschiv a reusit sa ajunga pana la gradul de maior. Sau o fi fost avansat pe principiul "pumnii mei minte nu are", pe care secretarul Primariei l-a aplicat cu exces de zel.

Iar daca tot suntem pe subiect, merita remarcata ipocrizia unor d'alde Postolachi sau Andronache, care se plang ca Legea Lustratiei a aparut prea tarziu si ca nu mai are pentru cine sa se aplice. Sa se uite mai atent pe langa seful lor, Scripcaru, si vor vedea ca exista cel putin un exemplu care face ca aceasta lege sa fie inca necesara.

Cei care vor sa se delecteze pana la capat, gasesc aici intreg memoriul lui Paraschiv, cu revolutionarismele lui morale si fizico-sociale. Merita citit. Tot acolo puteti vedea fragmente din lunga lupta dusa de Maria Petrascu pentru a sterge aceasta rusine care inca pateaza fata Brasovului.

1 comment:

  1. Anonymous1:42 AM

    Omul tau nu pare sa fi fost un creier dar poate ca nu asta era important pentru cei care promovau atunci!Sau nu pentru toti,sa nu generalizam!
    Este deasemenea posibil ca problemele la care se raporteaza acum olandezii cand ne tin la poarta raiului shengenez sa fie mai vechi decat am uitat noi ca sunt de fapt si atunci promovarile pe functii apar in alta lumina chioara...

    ReplyDelete