Oct 22, 2012

Zeus de la Buruienesti

Curioasa alegerea procurorilor de a-l codifica pe Scripcaru ca Zeus. Nu tu "Papusoi", "Punga de-un leu" sau "Georgica, ba, baiatule, du-te dupa bere". Nu, tocmai Zeus, stapanul Olimpului.

Astfel ca apare o foarte legitima intrebare: Din ce ar putea fi format Olimpul lui Scripcaru? Din PDL Brasov si Primarie, unde indubitabil Georgica este stapan? Hm, cam putin, este un Olimp cam low-level. Sa adaugam si PSD Brasov, unde supusii Ioan Adam si Mihai Ghirda au beneficiat de niste nectar sub forma unor contracte exclusive de asistenta juridica si spatii comerciale la pret neaccesibil muritorilor, atunci Olimpul parca prinde ceva consistenta. Iar daca includem si PNL Brasov, aflat pe teritoriul Consiliului Judetean, unde trimisul lui Georgica, Marcel Butuza, a fost primit ca Hedes, zeul comertului si al hotilor, cu onoruri si contracte, atunci, da, avem un Olimp in toata splendoarea lui.

Doar ca, cu asa Zeus, nu-i de mirare ca si Olimpul este dupa chipul si asemanarea sa. Supusului Pateu ii tremurau piftiile din gusa numai la gandul ca ar putea fi fulgerat de vorba lui Zeus, in timp ce supusul Bebe nu stia ce forma coloristica sa mai adopte pentru a-l pastra pe seducatorul Hedes in preajma sa. Exact ca niste gaini de pe langa cocioabele Buruienestiului.

4 comments:

  1. Anonymous12:22 PM

    Hermes este zeul comertului si al hotilor, Hades al Infernului. A iesit insa ceva ce seamana cu realitatea, hotul care te duce in infern.

    ReplyDelete
  2. brasoveanu3:36 PM

    Inca o data se demonstreaza ca cititorii nostri sunt mai inteligenti decat votantii lor :)

    ReplyDelete
  3. Anonymous10:08 PM

    Poate ca cititorii vostri sunt exact cei votati de votantii lor :)))) Poti sa si incerci sa ghicesti?

    ReplyDelete
  4. Ei, lasa, ca sunt mai multi cei care intra pe BrasovNews. Oricum, nu prea i-am vazut pe politicieni pe aici, cei care comenteaza cunosc bine limba romana.

    ReplyDelete