Apr 17, 2013

Aeroportul Brasov este mort: Cancescu se spala pe maini

O scrisoare ciudata a aparut pe newsbv.ro, din care aflam cu reala surpriza ca primul luptator pentru edificarea multilateral dezvoltata a Aeroportului Brasov nu mai este Aristotel Cancescu, ci vicepresedintele Consiliului Judetean, Mihai Pascu. Asta nu inseamna decat ca aeroportul a intrat intr-un mare picaj, iar Aristotel a gasit rapid o solutie smechereasca de a pasa altcuiva responsabilitatea pentru esecul total si definitiv al proiectului.Sa ne uitam putin peste cearceaful pe care sarmanul Mihai Pascu a fost pus sa il semneze. Textul este fabulos.

Intai de toate, Pascu evidentiaza ca de ceva vreme el raspunde total si integral de aeroport, nu cine credeati voi.

"Am vorbit cu foarte mulți brașoveni în ultimele luni și am sesizat că există o reticență și o neîncredere crescândă în rândul brașovenilor față de acest proiect, mulți dintre interlocutorii mei spunându-mi ferm că ei nu mai cred în acest vis. Din acest motiv am considerat de cuviință să prezint în detaliu stadiul în care ne aflăm cu acest proiect și pașii pe care i-am făcut de când mă ocup personal de acest proiect".

Bun, acum ne-am lamurit, anonimul Pascu a castigat de fapt alegerile promitand aeroport, prin urmare el este principalul responsabil, el trebuie sa dea explicatii. Cica unii auzisera de altu', Cancescu, parca asa-i zice. Eh, a fost si el pe acolo, doar un sustinator.

"Cel mai mare suporter al meu rămâne președintele Consiliului Județean Brașov care crede cu adevărat în acest proiect și care în data de 3 iulie 2012, în prima mea zi de vicepreședinte mi-a spus un singur lucru: 'Mihai, noi doi în echipă vom face aeroportul ăsta'. Al doilea mare susținător al proiectului este actualul ministrul al energiei și președintele PSD Brașov, domnul Constantin Niță, care a afirmat constant că mă va susține pe tot parcursul implementării proiectului". 

Exact, toata lumea l-a auzit pe Pateu spunand ca vrea aeroport pentru Pascu de la judet. Care Pascu, fire generoasa, l-a acceptat si pe Aristotel prin preajma: "Bine, bai, Bebe, daca zici tu ca crezi cu adevarat, hai sa-ti fac un favor ". Finalul este tulburator, toata lumea asteapta acum de la Pascu, nu de la altcineva, ca aeroportul sa decoleze.

"Dragii mei brașoveni, au fost clipe grele prin care am trecut și problemele mari abia acum încep. Ceea ce vă pot spune este că voi folosi întreaga mea experiență de 20 de ani de lucru în Consiliul Județean Brașov, dar mai ales voi folosi încăpățânarea de a dovedi că vorbele devin fapte atunci când ai o echipă adevărată lângă tine". 

Deci iata cum Cancescu devine din trompeta Carpatilor in ce priveste realizarea aeroportului doar un biet membru al echipei conduse de valetul Pascu. Pana la urma nu-i nimic suprinzator din partea lui Aristotel, aflat intr-o continua metamorfozare. Ba dusman cu perechea Butuza-Scripcaru care fura Brasovul, ba partener cu acelasi binom pentru binele aceluiasi oras, cand blond, cand brunet, ba pilotul number one din aeroport, ba "n-am auzit, nu stiu, Pascu se ocupa".

Din pacate pentru cei care mai visau inca cu ochii deschisi, aceasta miscare a lui Cancescu este o alta dovada ca proiectul aeroportului a esuat. Un megaloman ca Aristotel n-ar fi acceptat in viata asta sa puna pe tava altcuiva o realizare atat de ravnita de brasoveni daca n-ar fi convins ca himera se va spulbera curand.

Dupa ce a castigat toate alegerile posibile intretinand iluzia cu aeroportul, Cancescu se spala acum pe maini si paseaza responsabilitatea esecului unui slujbas obedient, inca impresionat de o asa misiune inalta. Sau, cine stie, poate va castiga si Pascu vreo trei randuri de alegeri cu avioanele din capul lui Cancescu.


3 comments:

 1. Anonymous1:36 PM

  :) pe maini se spala omul dupa o treaba,ceva...In cazul asta cred ca mai potrivit ar fi spalatul pe dinti sau pe limbutza...

  ReplyDelete
 2. Anonymous10:15 AM

  Statul este creat de popor. Statul există şi funcţionează sub controlul poporului. Raţiunea de a fi a statului este să slujească poporul, să apere drepturile şi libertăţile cetăţenilor, să furnizeze servicii publice, de uz şi de interes public.Constitutia României (1991-2003) trebuie, realmente, modificata, revizuita. Este o Constitutie care nu apara libertatile si drepturile fundamentale ale cetatenilor, ci privilegiile guvernantilor, cei care au acaparat statul român prin lovitura de stat din decembrie 1989. Este o Constitutie prin care poporul nu controleaza statul, ci statul controleaza poporul…

  Forumul CONSTITUŢIONAL: Revizuirea Constituţiei României – Noua Constituţie 2013 ( platformă de dezbateri liberă). Să oferim poporului român posibilitatea de a alege între Constituţia Guvernanţilor şi Constituţia Poporului.

  Link: http://www.nouaconstitutie.info/dezbateri/economia-si-finantele/6-legi/147-constitutia-romaniei-articolul-135-economia-si-finantele-publice-economia.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous12:26 PM

   Asa frate,baga ceata!Sa uite omu' de ce-a intrat pe materialul asta...

   Delete