Jul 5, 2013

A inviat Huidan, mai analfabet ca niciodata

Eduard Huidan, fostul patron-director al Gazetei de Transilvania, s-a intors sa combata, neicusorule. Cum si-a bagat in faliment gazeta, acum da-i si lupta pe blog, unde niciun corector nu-l mai imprieteneste cu limba romana.


Pentru astia mai tineri, acest Huidan a fost sef la gazeta comunista "Drum Nou", pe care a privatizat-o apoi,  cu tot cu cladirea in care isi avea sediul, in "Gazeta de Transilvania". Cladirea mare si frumoasa de peste drum de Teatrul Sica Alexandrescu, cunoscuta ca Restaurantul Cina, acum ceva sediu de banca, a intrat astfel in posesia lui Huidan, pe care a vandut-o apoi pe parale grele.

"Gazeta de Transilvania" a fost organul oficial de lupta al FSN in anii '90, unde taranistii, liberalii si tot ce era anti-Iliescu erau facuti zdrente de fostul activist comunist. Acest ziar a asmutit muncitorimea de la Steagu' Rosu si Tractorul sa vina sa-si incerce muschii si drugii de fier pe spinarea studentilor si intelectualilor care facusera o mica Piata a Universitatii in Piata Sfatului (citeste si Mineriada din Brasov).

Tot Huidan si Gazeta lui au fost promotorii escrocheriei Caritas, zeci de pagini cu liste ale asa zisilor castigatori fiind publicate in fiecare saptamana in anii '90. Ca jurnalist, Huidan a pupat adanc in cur tot ce a tinut de PSD, basca autoritatile locale care au furnizat reclama pe bani publici la greu, printre care s-au remarcat Scripcaru si Cancescu. Cam asa arata un titlu si un articol elogiator in maretul sau ziar.


Cu toate tunurile si tonele de bani publici bagati in ziarul lui, Huidan tot a dat faliment, probabil a fost prea prost, daca nu prea lacom si a plecat cu banii in ciorapi. Ultima iesire publica a sa s-a inregistrat prin 2009, cand si-a anuntat sprijinul pentru candidatura la presedintie a manelistului-sef al Bucurestiului, Sorin Oprescu. D'aia s-o fi reactivat si acum, vin alegerile prezidentiale, poate mai pica vreo maslina, vreun fursec.

4 comments:

 1. Dante8:15 AM

  Nu stiu daca va amintiti, in anul 1992, petre Mihai Bacanu a publicat in Romania Libera un articol despre Huidan, articol ce cuprindea in facsimil si poza legitimatiei de maior de securiotate a lui Huidan.

  ReplyDelete
 2. Este foarte plauzibil.

  ReplyDelete
 3. Ce aberatii in legatura cu cladirea unde a fost Gazeta de Transilvania! Cladirea a fost si este in propietatea bisericii evanghelica maghiar din Brasov.

  ReplyDelete