Jul 17, 2013

De ce trebuie schimbata piatra cubica din Piata Enescu?

Dupa exact cinci ani de cand a luat decizia de a transforma Piata Enescu in parcare, primarul Scripcaru anunta ca va baga aceeasi Piata Enescu in santier pentru a o readuce la aspectul initial. Pentru a dilua din ridicolul si penibilul povestii, primarul mai spune ca va inlocui pavajul vechi al pietei cu ceva nou si chinezesc.

Iata ca dupa cinci ani de la acest apel la bun-simt, primarul se gandeste sa aplece urechea la solicitarile brasovenilor. Mai bine si-o pastra surda.

"În Piaţa Enescu se va scoate piatra cubică şi se va monta pavaj ca pe Republicii", scrie BZB.

De ce ar vrea primarul nostru drag sa scoata acea piatra veche si frumoasa? Sa incercam cateva raspunsuri.

1. Este prea rezistenta. A tinut atata vreme, zeci de ani, poate chiar peste o suta, este posibil sa mai reziste fara sa pateasca nimic vreo cateva sute de ani. Nu se poate asa ceva, daca nu se faramiteaza si nu se face praf ce vor mai inlocui peste un an firmele care alimenteaza conturile private ale primarului?

2. Este prea urata. Asa neagra si lucioasa, atinsa de patina vremurilor, este o reminiscenta a trecutului. Turistii vor spune ca cel mai gospodar primar din tara nu a facut nimic nou pentru oras.

3. Vrea sa plece dupa suratele ei. Pietrelor din Piata Enescu li s-a facut dor de cele de pe Republicii, trimise in pribegie in Occident pentru a pava orase medievale care tin mortis sa nu cunoasca avantajele moderne ale granitului chinezesc.

Stiti cat costa un metru patrat de granit din China precum este cel de acum de pe Republicii? Cam 3 dolari. Probabil ca Primaria il va achizitiona la 30 de dolari.

Stiti cat costa un metru patrat de piatra cubica precum cea din Enescu? De cel putin 20 de ori mai mult. Primaria nu mai spune ce se va intampla, unde vor ajunge acele pietre, dupa cum a ramas un mister si destinatia celor de pe Republicii.

Nu-i asa ca aratau bine?


Un raspuns sugestiv gasim pe Dealul Melcilor.

2 comments:

  1. Anonymous11:12 AM

    Or fi pietre de la moara timpului atarnate de gat, de aia vor sa scape de ele :)

    ReplyDelete
  2. Anonymous10:27 AM

    Ati vrut primar moldovean, il aveti. Cum sa pui primar care a trait in baraca, sa pastoreasca un oras medieval si cu istorie vie?!?!?!

    ReplyDelete