Aug 6, 2013

Visinescu, ai fost un dobitoc. Securistul Paraschiv se plimba linistit si face bani multi

Alexandru Visinescu era pana deunazi un "batranel cumsecade" care se plimba pe strazile din centrul Bucurestiului si saluta voios copiii. Nicolae Paraschiv este si el un "batranel cumsecade" care plimba hartii prin Primaria din centrul Brasovului si se lasa salutat de politrucii orasului.

Doi batranei cu un trecut asemanator. Insa Visinescu a ajuns pe toate televiziunile si prin toate ziarele pentru ca a fost doar un gardian primitiv pe care nu mai are cine sa il apere acum, basca nu l-a dus capul sa se mute sub Tampa. Adica acolo unde pe securistul, la fel de primitiv, Paraschiv nimeni nu indrazneste sa-l deranjeze.

Paraschiv a fost si ramane de neatins, cu toate ca exista urmatoarele marturii si documente:

Ana Maria Pitul, fosta asistenta la Spitalul Judetean, prinsa ca asculta Europa Libera: "Paraschiv m-a ameninţat cu duritate că dacă nu voi scrie ce-mi spune el mă va trimite 'la băieţii de la Securitatea Braşov care se vor purta cum ştiu ei cu mine'. De frica bătăilor şi torturilor am scris ce mi-a dictat el. Imediat Paraschiv a convocat o şedinţă cu toate colegele mele, şi cu mine, şi le-a cerut să ia poziţie şi să mă condamne ca duşman al poporului. M-a urmărit şi supravegheat apoi tot timpul iar eu am ajuns să fiu aşa de înspăimăntată că mă trezeam şi noaptea tremurând că vine să mă ia să mă ducă în beciurile Securităţii."

Marius Troenaru, inginer: "Ne-am trezit la usa apartamentului cu maiorul Nicolae Paraschiv de la Securitatea Brasov, acompaniat de maiorul Radoslav. Paraschiv si-a motivat prezenta prin faptul ca detinea informatii ca vreau sa parasesc tara. Am fost chemat a doua zi la Sediul Securitatii. In timpul anchetei, maiorul Paraschiv mi-a luat declaratii sub presiune, amenintandu-ma, aducandu-mi injurii si urland la mine. 'Daca nu spui tot nu mai iesi niciodata, ba, din beciurile Securitatii!', urla Paraschiv".

Ciprian Aranusi: "În anul 1989, în luna august – septembrie, am fost anchetat de către Securitatea Braşov referitor la intenţiile mele de a părăsi ţara. Anchetarea mea a fost condusă de maiorul Nicolae Paraschiv, care este în prezent secretarul Primăriei Braşov şi de căpitanul Radoslav."

Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România (AFDPR): "Maiorul Nicolae Paraschiv era responsabil cu sănătatea, mai precis cu avorturile, avea birou la maternitate".

Raport intocmit de Nicolae Paraschiv unei femei de 58 de ani, casieră-colectoare la Cooperativa de Muncă Colectivă Braşov: "Obiectiva se situează pe poziţii duşmănoase, are manifestări deosebit de grave la adresa politicii partidului şi statului nostru, face comentarii denigratoare la adresa nivelului de trai din ţara noastră comparativ cu alte ţări şi şi-a exprimat convingerea că de anumite greutăţi pasagere întâmpinate de ţara noastră vinovată ar fi conducerea de partid şi de stat, apreciind că ar trebui schimbată. Am intreprins urmatoarele masuri informativ-operative: încadrarea informativă cu surse având posibilităţi pe lângă obiectivă în scopul stabilirii de noi date privind activitatea, comentariile, preocupările şi legăturile acesteia, interceptarea corespondenţei interne (...), interceptarea convorbirilor telefonice (...), identificarea legăturilor sale apropiate şi efectuarea de verificări complexe (...) şi control domiciliar la obiectiv pentru a stabili dacă deţine materiale cu conţinut duşmănos”.

Marturiile au fost consemnate de jurnalista Maria Petrascu, decedata in ianuarie 2012, la mai putin de doua saptamani dupa ce a fost batuta de oamenii lui Dorin Lazar Maior, cel care i-a dat certificat de revolutionar lui Paraschiv.

Cu toate acestea, Nicolae Paraschiv ramane in continuare un "batranel cumsecade", om de baza pentru autoritatile Brasovului, care il mentin in fruntea orasului. Pe langa pensie si salariu, Paraschiv isi mai indeasa in conturi si comisioane de la mafia imobiliara.

Visinescu, care nu s-a gandit sa se mute la Brasov unde iata cat de cald si bine i-ar fi fost, sta si tremura acum sub pat ca un prost.

Text stimulat nervos de prinbrasov.com si dealulmelcilor.com. Au trecut sapte ani de cand cazul securistului camuflat in fruntea Primariei a fost facut public aici. Paraschiv se afla in aceasta functie din 2001, salariul sau fiind de aproximativ 2.000 euro/lunar.

No comments:

Post a Comment