Oct 23, 2013

Omul lui Pateu, saltat de DNA pentru o spaga de 1,4 milioane euro

Nu, de data asta nu este vorba despre Mihai Ghirda. Ci despre consilierul lui Pateu de la Departamentul pentru Energie, Ioan Mihaila. Spaga este de 1,4 milioane euro. 

"În luna octombrie 2013, inculpatul Mihăilă Ioan, în calitate de membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica S.A. și consilier al ministrului delegat pentru Energie a promis unui alt membru din același Consiliu (denunțător în cauză) suma de 1.400.000 euro pentru ca acesta din urmă, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să voteze favorabil încheierea, de către Hidroelectrica S.A, a unui contract bilateral pe patru ani, de vânzare a energiei electrice către o anumită societate comercială din România, pentru cantitatea de 7.012.800 MWh (1.157.112.000 lei aproximativ 262.980.000 euro) ceea ce reprezentau condiții defavorabile pentru societatea Hidroelectrica. Promisiunea de dare de mită s-a făcut cu ajutorul inculpatului Brădean Eugen, director de trading în cadrul S.C. Hidrolectrica S.A. și membru în cadrul Directoratului Hidroelectrica S.A. Suma promisă cu titlu de mită urma a fi disimulată sub aparența unui contract de comision care ar fi fost încheiat de către o firmă off-shore și firma achizitoare a energiei electrice" (Comunicat DNA)

Ioan Mihaila este cunoscut pe piata afacerilor cu energie ca "omul lui Constantin Nita". Pateu s-a straduit din rasputeri pe langa Ponta sa il promoveze pe spagar ca sef la Hidroelectrica. Detalii sunt AICI.

No comments:

Post a Comment