Sep 8, 2008

15 uraturi pentru "Transilvania Expres"

"Transilvania Expres" aniverseaza 15 ani de fiintare. Un grup de cititori de bine si fideli pana la masochism ai TEX a sintetizat un numar de urari. Pentru a nu tulbura atmosfera de sarbatoare si a mima un oarecare spirit colegial au fost eliminate anumite cuvinte, expresii si trimiteri care vizau managerii si actionarii plini de succesuri ai ziarului.

1. Puscarie pentru actionarul Vasile Kraila! Dupa ce tepele si accidentele rutiere il vor scapa de politica, Kraila nu va mai avea ce directive si indicatii pretioase sa dea la ziar. Prin urmare, TEX va fi eliberat de pupat in cur Scripcaru si PDL.

2. Bani pentru directorul Tica! Cat mai multi si fara numar, astfel incat sa nu mai fie nevoit sa candideze la functii publice. Prin urmare, TEX nu va mai trebui sa se manjeasca de rahat cu titluri gen "Brasovenii isi doresc un primar independent".

3. Inspiratie pentru redactorul sef Ganea! Lovit de un blocaj intelectual, Ganea intra doar in gropile de pe strada sa, in dramele politicii dambovitene sau prin profunzimile sufletului omenesc, in tot ce inseamna teme care n-au legatura cu evenimentele politicii brasovene. Poate ca altfel TEX se va apropia de deviza "ziarul tau", al meschinului brasovean care-l cumpara.

4. Salariu mai mare pentru seful de la politic, Centu! Bietul de el, are o multime de necazuri in familie, cu scoala, cu viata. Si tot trebuie sa se imprumute de pe la subiectii articolelor sale. Totusi, nu este cazul ca liderul presei brasovene sa fie primul si in pupincurism.

5. Dorin Lazar Maior presedinte! De tara. Pentru ca atunci se va justifica toata campania dusa de TEX pentru spalarea onoarei distinsului om politic si revolutionar. Ca nu cumva sa ramana in istoria ziarului faptul ca a sustinut un infractor notoriu pentru niste amarate de chioscuri de ziare.

6. Dezvaluirea identitatii "sursei citate"! Pentru ca sintagma "sursa citata" a devenit un sablon folosit isteric, este cazul ca fidelii cititori sa fie rasplatiti cu identificarea misteriosului personaj care este citat atat de des in ziar. Pare sa fie un atoatestiutor, poate chiar un izbavitor, iar in acest moment aniversar este cazul ca TEX sa spulbere secretul.

7. Sa nu-l mai pupe-n cur pe vicepresedintele PDL Scripcaru! Astfel, TEX va deveni consecvent cu sine insusi, prin linia trasata in editoriale de Ganea, care injura PDL.

8. Sa-l pupe-n cur pe Cancescu! Pentru a deveni echidistant politic si pentru banii de la Consiliul Judetean.

9. Cat mai multe titluri penetrante si ajutatoare! Cum este acesta, astfel incat TEX sa demonstreze ca are in vedere si cititorii din categoriile defavorizate intelectual.

10. Sa ajunga si Scripcaru presedinte! Asa va scapa actionarul Kraila de griji, iar ziarul va imbraca valente vizionariste, prin sustinerea acordata unui mare om de stat. Iar nu cumva s-ar intelege, cum s-ar putea banui, ca oameni cu scoala si aparent intregi la cap au devenit accesorii pe la fundul unui analfabet, nimerit accidental intr-o oarecare pozitie.

Restul de cinci trandafiri in buchetul aniversar al TEX ar putea fi adaugati de alti cititori la fel de frustrati.

3 comments:

  1. Propun si numirea lui Ioan Spinean ca primar a minim trei localităti din preajma Ghimbavului. Tot avand in vedere mega campania ce i s-a facut cetăteanului. Plus impuscarea lui, ala, primarul de Ghimbav de acum. In urma dezvalurilor din TEX am ajuns sa-l detest si pe el si pe ala care a tot bagat deschideri cu neimportantul personaj.

    ReplyDelete
  2. Ovidiu, no problem:)

    ReplyDelete
  3. Transilvania Expres e o foicica din asta controlata, manipulata, si desenata politicianist! Presa ma lasa rece! Internetul inca mai e veridic! Mai e real! Imi place blogul tau si vreau sa zic doar atat, La Brasov Votam Mircea Geoana, pentru ca 7 romani din 10 vor sa scape de Basescu si eu sunt al optulea, vrei tu sa fii al noualea?

    ReplyDelete