May 13, 2009

Brasoveanul intangibil care transcende guvernarile

Horia Georgescu, secretarul general al Agentiei Nationale de Integritate, aia de se ocupa cica de verificarea averilor demnitarilor. Fost consilier personal al blamatului ministru al Justitiei, Chiuariu, si numit in functie prin decizia fostului premier Tariceanu, imediat dupa ce "Cotidianul" a descoperit ca nu este deloc integru. Monitorizat de SRI Brasov pentru trafic de persoane, amator de manele si fluturat pistoale prin discoteca "No Problem", baiat de gasca printre interlopii locali, Georgescu nu numai ca a facut cariera guvernamentala. Se pare ca a devenit si vreun eminent specialist indispensabil, din moment ce noua guvernare, pusa pe inlocuit pana si portarii angajati in perioada penelista, are grija sa nu se apropie vreun deranj de el. Specialist in calitatea de fiu al tatalui sau, colonelul Marian Georgescu, fost securist si comandant al puscariei de la Codlea. Unul dintre oamenii ce au pus bazele mafiei transpartinice care spoliaza Brasovul inca din anii '90. "BrasovNews" a mai scris aici si aici despre sistemul putred de corupt care l-a propulsat pe Horia Georgescu in fruntea unei institutii fundamentale pentru chiar combaterea coruptiei. Si se intreba naiv de acum vreun an "Oare unde il vom mai vedea pe Horia Georgescu?". Iaca, prin dosarele DNA, dupa cum anuntau ieri agentiile de presa:

Surse judiciare au explicat, pentru NewsIn, că procurorii verifică modul în care Horia Georgescu ar fi ajuns să ocupe funcţia de secretar general al ANI, deşi nu îndeplinea aproape nicio condiţie, şi cum s-au cheltuit 24.000 de euro din fondurile instituţiei. În ceea ce priveşte prima acuzaţie, Georgescu ar fi atestat în fals că are anumite studii. De asemenea, tot la dispoziţia s-a ANI a închiriat un apartament în Bucureşti cu 8.000 de euro pe lună, care fi trebuit să fie sediu secundar al Agenţiei. Contractul a fost reziliat după trei, când acest aspect a fost sesizat într-un memoriu adresat Consiliului Naţional de Integritate de Fănel Burciu, fostul şef de cabinet al preşedintelui ANI, Cătălin Macovei. Burciu reclama că se plătea 8.000 de euro pe lună pentru un apartament care nu era nici măcar finalizat. Aceleaşi aspecte le verifică acum şi procurorii DNA.

Mare branza. Facem pariu ca taticutul isi va scoate odorul mai integru si mai alb?

Update: Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a precizat, pentru AGERPRES, ca secretarul general al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, "nu are calitatea de invinuit sau inculpat in niciun dosar penal aflat pe rolul DNA". (...)Secretarul general al ANI, Horia Georgescu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ca plangerea de la DNA a fost facuta de catre doi fosti angajati ai agentiei impotriva conducerii ANI si nu fata de el personal. Cei doi angajati care au sesizat DNA ar fi Fanel Burciu, fost inspector de integritate, si fosta secretara a sefului ANI. (...) "Sunt niste aberatii si delatiuni cu scopul de a se razbuna pe conducerea ANI pentru faptul ca au fost destituiti din functie", a spus el. Horia Georgescu a precizat ca, pana in prezent, nici el si nici presedintele ANI, Catalin Macovei, nu au fost citati pentru audieri la DNA.

Pariu castigat. Au pierdut iar adevarul si justitia.

Foto: Realitatea TV

2 comments:

  1. Anonymous10:36 PM

    http://www.gardianul.ro/Deputatul-german-Gunther-Krichbaum-saluta-activitatea-ANI-s135175.html

    ReplyDelete
  2. "Până în prezent, Georgescu a ocupat posturi în administraţia publică centrală fără să dea concurs. Din octombrie 2003, până la începutul anului 2007, el a fost angajat la PNA pe post de specialist în domeniul economic, în condiţiile în care îşi luase licenţa la ASE cu o lună înainte, cu media 6,55. Georgescu a terminat Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale la filiala din Braşov a Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”, care e condusă de către tatăl său. El a absolvit şi Facultatea de Drept, cursuri fără frecvenţă de cinci ani, la Universitatea Hyperion, fără a-şi lua însă licenţa. A depus o cerere de angajare la PNA, care a fost aprobată de inspectorul-şef Ioan Burlacu, deşi, conform unei note interne a PNA“, experienţa profesională a d-lui Georgescu nu îl recomandă pentru acest post”. La începutul anului 2007, Georgescu s-a transferat la Ministerul pentru Intreprinderile Mici şi Mijlocii. Tot fără concurs. După câteva luni, el a ajuns consilierul personal al ministrului Justiţiei, Tudor Chiuariu. Din această poziţie, Georgescu a fost transferat la ANI."
    http://www.romanialibera.ro/a138345c270088/justitia-intre-pestii-cei-mari-si-solutii-de-fond.html?add=1

    ReplyDelete