Apr 26, 2012

Scripcaru isi pregateste terenul pentru PSD. Nita, out!

Cel mai clar semn ca George Scripcaru are un picior in afara PDL este decizia sa de nu nominaliza pe nimeni pentru Consiliul Judetean. Pe el, in acest moment, nu-l mai intereseaza aproape deloc PDL. Urmatoarea statie pentru Scripcaru este PSD.
Lipsa unui candidat PDL pentru o functie atat de importanta precum cea de presedinte al Consiliului Judetean ar putea fi considerata o tampenie majora din partea liderului filialei. Un partid la guvernare, mare si inca puternic, cum se straduieste sa lase impresia PDL, nu are voie sa se recunoasca dinainte invins. Nu-si poate permite sa dea semne de slabiciune, atunci cand toti lovesc in el, cand halci mari din partid sunt rupte de adversari. Acum, mai mult ca niciodata, PDL trebuia sa se arate increzator si sigur pe sine si sa mearga pana la capat. Cand colo, la Brasov, mai ales intr-un Brasov condus de un lider al sau, partidul arunca prosopul inca inainte de a intra in ring. O imbecilitate crasa si un semnal cat se poate de prost pentru sustinatorii PDL. Dar pe Scripcaru nu il mai intereseaza PDL, ce mai crede lumea si cate voturi va lua, el face mutarile inspre propriul interes.

Nicolae Tucunel independent pentru Consiliul Judetean a fost o miscare gandita de Scripcaru de la bun inceput. O strategie pe care BrasovNews a semnalat-o in premiera. Cu sprijinul structurilor din judet ale PDL si cu aura de independent, Tucunel are sanse sa-l salte din scaun pe vopsitul de la Consiliul Judetean. Un tandem format din Scripcaru la Primarie si Tucunel la Judet va putea negocia cu oricine de pe pozitii de forta.

De ce la PSD? Scripcaru are nevoie de imunitate juridica si de a avea acces in continuare la conducta cu fonduri guvernamentale. El n-are chef si nici nu-l intereseaza vreo aventura cu previzibilul partid al lui Ungureanu sau cine stie ce combinatii lipsite de sanse de a pastra PDL la guvernare. Cu PSD merge la sigur. De aceea l-a si luat pe Tucunel in barca. Chiar daca nu mai este oficial in PSD, Tucunel se afla in continuare in relatii foarte stranse cu oameni importanti din acest partid, de la nivel local pana la nivel national. De altfel, el se bazeaza pe o sustinere discreta din partea unor structuri din judet in campania si votul pentru Consiliul Judetean. Nu este lipsit de importanta si ca un alt fost membru de seama al PSD, Luminita Olteanu, a fost pusa de Scripcaru pe lista de candidati la Judet a PDL.

Ce avem pana acum? Ca pe Scripcaru nu-l mai intereseaza soarta PDL si ca promoveaza puternic oameni ai PSD. Corect? Pasul urmator va fi ca toti acesti fosti pesedisti vor fi puntea lui Scripcaru catre PSD. Bine, bine, dar o putea face si fara ei. Da, dar astfel nu ar fi ajuns in fruntea filialei. Pentru ca pe Scripcaru nu-l intereseaza un loc doi in PSD Brasov. Impreuna cu fosti pesedisti, unii poate chiar in fruntea Consiliului Judetean, va putea lua usor sefia filialei. Pe langa acestia, ii mai are si pe pesedistii din Consiliul Local, care sunt deja pe liste, plus altii care urmeaza: Mihai Ghirda, Liviu Lupu sau Tudor Dutu. Toti sunt bine infipti in filiala si au afaceri cu Primaria sau alte beneficii. Relatiile in tot acest grup (Scripcaru-Tucunel-consilieri PSD) merg ca unse, asteapta doar sa fie oficializate.

Pai bine, si cu Pateu, zis si Constantin Nita, ce se va intampla? El nu stie, dar este cam out. Jocurile sunt in mare facute, oamenii s-au cam saturat de el, mai ales astia tineri, i-a venit timpul ca dupa aproape 20 de ani de stat in fruntea filialei sa mai ia si o pauza. Prelungita. Si cum se bucura el ca va rupe gura targului cu Scripcaru in partid.

7 comments:

  1. Anonymous9:43 PM

    Tot ce e posibil ca Scripcaru sa treaca la un alt partid, chiar la PSD, dar nu tu ai anuntat in premiera ca Tucunel face jocurile lui Scripcaru.
    Aici ai dovada:
    http://brasovtimes.wordpress.com/2012/03/15/tucunel-omul-cu-care-scripcaru-vrea-sa-l-dea-jos-pe-cancescu-de-la-cj/

    In rest, sa auzim de bine!

    ReplyDelete
  2. Anonymous9:29 AM

    sunt multi in zilele astea care-si vad doar interesul propriu ... politica asta e curva mare, vorba unui cititor "nu s-a legalizat prostitutia ca sa nu faca concurenta politicii"

    ReplyDelete
  3. Iata inca o dovada de jocuri murdare marca PDL care aplica metoda brevetata de seful lor Basescu, cu scopul de a a dezinforma opinia public in privinta organizarii si relatiilor foarte puternice care exista in PSD, mai mult in politica social-democrata nici nu se concepe ideea de a primii astfel de oameni

    ReplyDelete
  4. Jocuri politice pe care le-a invatat de la taticul lui Basescu. Vrea sa induca in eroare electoratul....

    ReplyDelete
  5. George4:07 PM

    Nu-mi place politica dar acest lucru nu cred ca se va intampla niciodata! In primul rand nu cred ca Scripcaru s-ar muta in tabara adversa si in al doile rand ar fi o prostie majora din partea PSD sa-l accepte pe Scripcaru! Cel putin eu asa cred!

    ReplyDelete
  6. victor4:26 PM

    George, esti naiv daca tu crezi ca pe astia ii anima vreun principiu, vreo ideologie. N-ai urmarit ce s-a intamplat in ultimele zile, cu valuri de plecari de la PDL? Scripcaru de ce crezi ca este un pedelist mai altfel, ti se pare ca ar superior unui Frunzaverde, de exemplu? Scripcaru si astia de la PSD Brasov au numeroase interese comune, nu vezi ca nu se ataca deloc? Pe astia ii intereseaza accesul la banii publici si atat. PDL este praf, gata, Scripcaru are nevoie de o noua umbrela, iar astia de la PSD de un om la care sa ajunga banii si sa-i ditribuie

    ReplyDelete
  7. Victor, Scripcaru este un om de nimic! Nu cred ca echipa noua de la PSD il va accepta pe acest om in interiorul organizatie lor! Este momentul ca cineva sa mai lucreze si pentru oameni iar Scricaru sa fie judecat pentru tot ce a facut in ultimii ani in BRasov!!!!!

    ReplyDelete