Apr 10, 2012

Cine l-a creat si il sustine pe Dorin Lazar Maior

BrasovNews scrie de ani de zile despre pericolul pe care il reprezinta Dorin Lazar Maior. Un impostor lipsit de scrupule, venal pana in maduva oaselor si extrem de violent, care din partener al cutitarilor si interlopilor brasoveni a devenit asociatul liderilor politici locali si chiar nationali. A fost membru in Parlamentul Romaniei, iar de curand este reprezentant al societatii civile in Consiliul Judetean. Zilele trecute s-a dus la primarul Brasovului ca sa-l ameninte cu moartea, daca nu-i da clubul de noapte inapoi. De unde a rasarit si cine a cultivat aceasta creatura?

Dorin Lazar Maior este un produs pur al inselatoriei si minciunii ce au marcat schimbarea de putere din '89 si mai apoi anii de consolidare a noului establishment. Ion Iliescu si clica lui de comunisti si securisti aveau nevoie ca mitul cu "Revolutia" sa fie sustinut nu numai de teoriile lor, prin care isi legitimau preluarea puterii ca "emanati" ai evenimentelor, ci si de un corp palpabil, de un segment vizibil si concret al "celor care au facut Revolutia". Cum era de asteptat ca oamenii onesti sa nu se inghesuie sa gireze o minciuna evidenta (revolutie anticomunista condusa de un comunist), iar ceilalti n-aveau nimic de castigat, atunci s-a trecut la formarea artificiala a "revolutionarilor": s-au aruncat pe piata stipendii lunare, credite preferentiale si terenuri, in asteptarea clientilor. Care nu au intarziat sa apara, iesind din toate cotloanele si tenebrele societatii romanesti: infractori de drept comun, violatori, pedofili, securisti, toti nevertebratii hamesiti. Dintre acestia s-a remarcat Dorin Lazar Maior.
Dorin Lazar Maior a inteles foarte rapid cum sta treaba: beneficiile nu sunt pe gratis, cei care le acorda au nevoie de sustinere la schimb. Astfel incat organizatiile pastorite de Maior au devenit in scurt timp garda pretoriana a lui Ion Iliescu si a partidului sau. O garda care avea nevoie de tot mai multi membri. Acestia au fost atrasi prin certificatele purtatoare de avantaje materiale, dezvoltandu-se astfel o retea cu multiple increngaturi, la care au aderat pe langa multitudinea de interlopi si infractori, o multime de oportunisti si fomisti din institutii ale statului: sefi ai politiei, procurori, judecatori, functionari de rang inalt. Un paienjenis care s-a transformat foarte usor intr-o structura de tip mafiot.

Aproape 20 de ani nimeni nu a suflat in fata lui Maior. In anii '90 toti sefii Politiei din Brasov aveau certificate, iar el se afisa pe la mese oficiale alaturi de presedintele tarii, Ion Iliescu. Asa incat toti inchideau ochii la manifestarile atotputernicului revolutionar: batai, escrocherii bancare, santaje, violuri. Scandalurile cu interlopi si prostituate din cluburile de noapte erau ceva obisnuit. Nu s-a atins nimeni de un fir de par, ba mai mult, in anul 2000 a intrat in Parlament pe listele PRM, de unde a sarit imediat in partidul de suflet, PSD.

Evident ca nici politicienii n-au lipsit de pe lista clientilor lui Maior, din paienjenisul de relatii prin care isi asigura imunitatea. O multime de politicieni brasoveni au certificate de la Maior, cum ar fi Vasile Bran (PNL) sau Vasile Kraila (PDL). Chiar si amenintatul George Scripcaru s-a facut revolutionar prin asociatia lui Maior, la ale carei intruniri publice participa deseori in trecut.

Puterea lui Lazar Maior din toti acesti ani s-a datorat in mare parte legaturilor din mediul politic. El insusi membru de vaza al PSD, apropiat al guru-ului Ion Iliescu, si-a asigurat sprijin si in celelalte partide prin forta seducatoare a certificatelor de revolutionar. De asemenea, a stiut sa-si tranzactioneze eficient masa de revolutionari, scosi la inaintare pe strazi pentru interesele diversilor lideri politici. Trupele revolutionare de batausi au fost folosite la incidentele violente din ianuarie din centrul Bucurestiului.

In continuare, Lazar Maior este foarte important pentru liderii politici. Aristotel Cancescu este unul dintre cei mai recenti beneficiari ai serviciilor ilustrului interlop. L-a si rasplatit de altfel cu o functie onorifica in Consiliul Judetean. Acum, dupa ce l-a amenintat cu moartea pe Scripcaru, probabil ca il va declara erou al comunitatii.

Dorin Lazar Maior este un produs pur al unei clase politice toxice si inconstiente. De actiunile si infractiunile sale violente sunt in egala masura vinovati si cei care l-au sustinut, promovat, acoperit si folosit pentru interesele lor meschine: de la mai vechiul tovaras Ion Iliescu pana la recentul camarad Aristotel Cancescu.

In 22 decembrie 2011, BrasovNews scria:

"Cat timp impostura revolutionara a lui Maior va avea audienta in media, iar politicienii ii vor deschide usa pentru ca reuseste sa adune 100 de fomisti, teroarea exercitata de acest personaj insalubru nu va inceta. Va continua sa ameninte, sa santajeze si sa schilodeasca, pentru ca se stie puternic."

La scurt timp dupa aceea, una dintre victimele actiunilor lui Maior, amenintata deseori in trecut, Maria Petrascu, parasea aceasta lume. Iar agresiunile acestui individ continua. Cine va urma?

2 comments:

  1. Anonymous10:08 PM

    vrajeala scrisa de niste oameni din pdl special ca sa ascunda raul facut de ei! Rusine

    ReplyDelete
  2. Anonymous10:00 PM

    DLM e un personaj obscur si cel putin dubios, dar cei din PDL sunt de 10 ori mai rai ca un DLM.

    ReplyDelete