Oct 24, 2013

Pateu va zbura curand de la Energie, in liga mare nu au ce cauta bisnitarii marunti

Faptul ca omul lui Pateu de la Energie a ajuns dupa gratii este un semnal puternic pentru insusi Pateu ca este cazul sa-si ia talpasita. Bisnitareala ieftina si binecunoscuta a lui Constantin Nita risca sa arunce in aer interese care il depasesc cu mult.


In toata povestea cu mita data de consilierul lui Contantin Nita singura surpriza o reprezinta ca scandalul de coruptie a aparut atat de tarziu. Experienta ultimilor 15 arata ca ori de cate ori Nita s-a aflat la butoane, adica a controlat el insusi sau prin interpusi institutii ale statului si mai ales fondurile aflate in gestiunea acestora, ceva a inceput sa puta urat, foarte urat.

Sa ne amintim numai perioada 2000-2004, in care PSD a guvernat cu o mana de fier, iar Nita controla tot ce misca in Brasov. Atunci a incercat o privatizare dubioasa a Roman SA, prin care uzina sa ajunga in mainile unor granguri locali uniti intr-o asa zisa asociatie economica, insa si-au luat teapa de la Ioan Nicolae. Intr-un sfarsit, s-a ales praful de simbolul industriei brasovene. Tractorul a fost facut si el bucati si piulite, sectiile profitabile ajungand in posesia unor apropiati ai sai, finul Marius Radacina si actualul deputat PSD Emil Nita, zis si Piulita. In plus, pe langa Nita a crescut o pleiada de indivizi unul mai horror decat altul, precum teparul Dan Tartaga, care a omorat doi batrani cu jeep-ul, securistul Ionica Anutoiu, partenerul de biznis de la ziarul Obiectiv, care si-a omorat contabila, sau falsul general SIE Marian Matei, aflat la puscarie pentru legaturi cu mafia italiana, responsabil de sinuciderea lui Dorel Fatulescu.

Oricum o dai, de numele lui Nita se leaga toate dubioseniile. Era foarte clar de ce si-a dorit atat de mult sa ajunga la Energie, locul unde se invart acum cei mai multi bani din aceasta tara. Fost chelner si specialist in marketing turistic, are Pateu tot atatea legaturi cu Energia precum acest blog cu adventismul. Dorinta lui s-a intalnit cu pragmatismul PSD de a avea un specialist in muls bani publici. S-au intalnit hotul cu prostul, insa combinatia este catastrofala intr-un domeniu atat de sensibil, in care interesele exced granitele tarii, aici fiind vorba de politici globale.

Energia este miza unui joc foarte dur atat la nivel european cat si global, pe fondul tertipurilor murdare ale Rusiei, astfel incat nu are ce cauta in aceste afaceri un bisnitar local pus pe facut plinul. Unul ale carui interese marunte, chiar si la nivel de milioane de dolari, pun sub risc interese de miliarde de dolari. Era clar de la bun inceput ca Energia este o palarie mult prea mare pentru Pateu al nostru. Ioan Mihaila este un altfel de Mihai Ghirda, adica o sageata promovata sa produca bani, insa Energia si Hidroelectrica nu sunt Primaria Brasov, unde tragi un tun cu cinematograful Modern, fie ala si de 1 milion de euro, si nu te atinge nimeni. Aici Pateu a deranjat cu lacomia lui ieftina niste titani.

Asa ca nu-i de mirare ca prima reactie foarte dura a venit, imediat dupa saltarea consilierului Mihaila, chiar din partea unui foarte greu din PSD, Ilie Sarbu, socrul lui Ponta: “Este o tragedie, ca imagine, pentru partid”.

„În zona politică, noi am venit, am încercat să rezolvăm problemele acolo. Am vorbit ani de zile și când am ajuns în poziția să decidem, facem la fel. Este o tragedie ca imagine, pentru partid”, a comentat Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD. (sursa)

Pentru PSD imaginea e sfanta, iar cand un Sarbu spune ca cineva este vinovat de o „tragedie” din acest punct de vedere, atunci acel cineva are zilele numarate.

Iar acum o stenograma care nu va aparea in acest secol in presa locala.

Directorul de trading al Hidroelectrica, Eugen Brădean îi spunea denunţătorului Remus Vulpescu că de afacere ar şti inclusiv ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

BRĂDEAN EUGEN: Deci, eu presupun că, în afară de cei patru, cum ar veni, este... părerea mea este şi NIŢĂ (ministrul delegat pentru Energie în Guvernul României) inclus şi... probabil încă... probabil, vreun băiat cu ochii albaştri ...[neinteligibil]...
BRĂDEAN EUGEN: Şi ei sunt convinşi...
VULPESCU DUMITRU REMUS: Hm? BRĂDEAN EUGEN: Presupun că mai e şi vreun alt băiat cu ochii albaştri, probabil, cumva, care-l protejează pe el şi nu ştiu ce ci... Acuma, cine, nu ştiu.

10 comments:

  1. Anonymous11:03 PM

    DEMISIA GUNOI PENAL !

    ReplyDelete
  2. Anonymous2:41 PM

    Nu cred. E prea uns cu toate alifiile. Are 9 vieti ca pisicile.

    ReplyDelete
    Replies
    1. brasoveanu6:20 PM

      Nu este mai uns decat pomadatul Adrian Nastase, vorba boierului Paleologu

      Delete
  3. Anonymous12:52 AM

    principiul dominoului n-a fost abrogat iar somnul linistit este pentru unii un mare lux,o amintire.Lumea se schimba aparent inexplicabil,nu numai la Iashov.Se schimba inclusiv sau mai ales vedetele de mucava din lumea asa zis buna...Nimic nou sub soare...

    ReplyDelete
    Replies
    1. brasoveanu10:48 AM

      Principiul dominoului pare-se ca nu functioneaza la Brasov. Pana acum au picat doar cativa caporali, coloneii isi vad de treaba in continuare, iar generalii n-au nicio problema cu somnul. Tocmai de aia Pateu s-a gandit ca ii merg si pe la guvern manariile patentate la Brasov. Na, belea!

      Delete
  4. Anonymous11:14 AM

    Rabdare si tutun! Putintica rabdare.Putintica de tot :)

    ReplyDelete
  5. Anonymous11:10 PM

    cautati cine a fost director economic la Hidroelectrica pana in iarna;cineva tot din Brasov :)

    ReplyDelete
  6. Anonymous3:44 PM

    Sa fie oare acesta glontul de argint care sa-i vina de hac specimenului???

    ReplyDelete
  7. Anonymous5:36 PM

    Corul vanatorilor va instiinteaza ca s-a deschis sezonul la daunatorii cu imunitate. Laaa-la-la-lalalalalal-la-lall-ala-la

    ReplyDelete
  8. Anonymous5:02 PM

    Na ca nu s-a intamplat nimic si nici nu se mai aude nimic. E clar, e mai tare ca Chuck Norris.

    ReplyDelete