Oct 6, 2006

De ce BrasovNews?

BrasovNews reprezinta initiativa unui grup de jurnalisti brasoveni de a constitui o alternativa la media locala, un nou vector de informare, menit sa apropie brasovenii de o intelegere aprofundata asupra fenomenelor politice care afecteaza comunitatea. Cunoastem cum presa din Brasov distorsioneaza, manipuleaza si, mai ales, ascunde informatii, in scopul protejarii unor politicieni locali, toate acestea fiind contra bunului simt si interesului public. Vom incerca sa suplinim aceste carente, prin informatiile la care avem acces si care ne sunt cenzurate, prin analize si comentarii, prin contributiile cititorilor.

BrasovNews este un demers de constiinta. Ca jurnalisti, am fost formati in cultul adevarului. Il vom spune pe aceasta cale. Poate ca vom avea de pierdut. Treaba noastra, dar nici lor nu le va fi cald. Contributiile sunt binevenite. La scris, fratilor!

4 comments:

  1. Anonymous12:59 AM

    Multumesc. Va urez succes!

    ReplyDelete
  2. Anonymous12:22 PM

    Foarte buna ideea. Sper sa aveti suficienta sustinere din partea cititorilor pentru a va ajuta sa va mentineti vreme indelungata. Este nevoie de stiri si in orasul asta care s-a cam "izolat" dpdv media in ultimii ani. Cred ca nu prea e in regula ca toata media locala sa fie in mina celor care si conduc orasul, sau sa ajunga sa conduca orasul dupa ce au media la indemana.

    ReplyDelete
  3. Aveti dreptate. Demersul nostru este motivat tocmai de situatia descrisa de dvs. Cat timp vezi si intelegi ce se intampla, este o lasitate sa stai deoparte. Noi nu intelegem sa profitam. Multumim pentru sprijin si incredere.

    ReplyDelete
  4. Anonymous1:50 PM

    Din pacate "goana dupa aur" este mult prea importanta acum inainte de aderare la UE, si orice politician/afacerist stie ca cel care este pe pozitie, in momentul respectiv, ia totul (ca la poker). De aceea cred ca orice mijloc ar avea la indemana (ex. media) il va folosi cu prisosinta. Oricum, se observa tendinte, dupa model american, de a tine mass-media indeaproape si de a vinde ziare si televizoare... cat mai ieftin (si culmea...din ce in ce mai performante tehnic, vezi plasme-lcd-satelit).

    ReplyDelete