Feb 12, 2009

Gorbunov - Presedinte!

Mafia brasoveana si-a impus prefectul. Sau, mai fidel, un personaj pus sub acuzare pentru fapte de coruptie de Directia de Investigare si Combaterea Infractiunilor de Crima Organizata, in cadrul dosarului "Mafia brasoveana", a fost numit prefect de catre guvernul PDL-PSD. Ion Gontea mai acumuleaza din trecutul sau glorios de mare experimentat in administratie o multime de manarii si gainarii pe care presa le-a savurat cu scarba inca de la inceputul anilor '90. Alegerea lui Gontea pentru un post de asemenea importanta nici nu putea sa fie mai inspirata in aceste timpuri corupte de impuscaturi in strada.

Grozavia atacului armat de la casa de schimb valutar este inca proaspata in ochii brasovenilor si a intregii tari. Zilnic, oamenii afla oripilati si inspaimantati despre incalceala de interese juridico-politico-interlope care i-au creat drum liber spre lumea nevinovata unuia dintre cei mai hidosi infractori, Serghei Gorbunov. Sistemul putred de corupt in care foarte putini din proprii cetateni mai au incredere are noi rabufniri de duhori pestilentiale care pun in cur pana si pe cei mai naivi dintre romani. Ori este tampenie crasa ori o insistenta programata spre autodistrugere. Simptomul ca boala clasei politice atinge metastaza il reprezinta tocmai recenta avansare a lui Ion Gontea.

Intr-un context dominat de teama, de lipsa de siguranta si mai ales de oroare fata de impotenta si gaunosenia institutiilor statului, ce se intampla? Cum se reactioneaza? Si tocmai la Brasov, locul de unde s-a amplificat criza. Functia care reprezinta guvernul si forta statului in teritoriu, care ar trebui sa ofere incredere cetatenilor ca sunt protejati, mai ales in aceasta perioada, este livrata cu nonsalanta unuia dintre cei mai dubiosi indivizi din politica locala. Orasul in care mafia scuipa cu morti pe strada este lasat pe mana unuia care-i legat mai de toate marile smenuri care au secatuit Brasovul. Cand oamenii inspaimantati cer statului reactie hotarata fata de mafie, statul le numeste un conducator implicat intr-o afacere atat de sugestiv numita "mafia brasoveana".

Cine stie, poate ca Gontea a fost protapit prefect tocmai pentru ca stie sistemul mafiot din interior si prin urmare cunoaste cum sa-l combata. Il asteptam si pe domnul Serghei Gorbunov, om cu vasta experienta si cu sustinere politica, sa nu ramana in afara timpului si sa-si inscrie candidatura pentru o functie pe masura anvergurii dumisale, de sef al statului. Sa punem tara pe o mana sigura!

3 comments: