Mar 17, 2009

Adevarata mama Omida este in Brazilia

"Monitorul Expres" a dat in foame crunta de bani ori in prostie. Desigur, nici posibilitatea ca ambele variante sa fie adevarate simultan nu se exclude. Cover Story-ul de azi vinde oamenilor disperati povestea unui nene analfabet de prin Brazilia, care vindeca miraculos cu ajutorul unui cutit de bucatarie si a vreo 33 de spirite de medici, sfinti si alte genii moarte. Textul este redactat in genul anunturilor prin care Sidonia, Maria Campina si adevaratele fiice isi recruteaza fraieri prin paginile ziarelor. Brazilianul are si el har de la Dumnezeu, cu care vindeca toate bolile posibile (de argintul viu nu se pomeneste nimic), iubire fata de oameni si o multime de recunoscatori care povestesc minunile.

Nicio referinta critica nu este citata, de unde si avalansa de comentarii fara precedent din coada articolului, in care credulii cauta sa-si lase sperantele si sanatatea in grija fantomelor care-l slujesc pe Ionu' lu' Dumnezeu. Alte opinii puteau fi lesne gasite aici, aici sau aici. Pentru ca multimea de cititori incitati sa nu pateasca ceva similar:

My sister inlaw went to the John of God for healing when she had an aggressive cancer and she should have been here in Australia having the opperation to save her life, but this John of god had her beliving he could heal her, My sister inlaw Kerrie died 8 weeks ago.This John of god as he calls himself should have instructed her to go home and have the opperation to save her life instead he had he beliving he could save her and now she is dead, we buryed a beautiful woman only 54yo. (...)I should also point out that this John of God took alot of money from our Kerrie for her healing.People like this need to be stopped they should not be allowed its wrong we will never get our Kerrie back but if he can be stopped we might be able to save another old lady from burying her daughter.Cherie (Aici)

Dar profesonalismul ziarului, membru in diferite comitete si asociatii de presa deontologica, nu putea lasa comanditarul articolului fara clientela. Adica pe o madama, Aurelia Borcea, care-i organizeaza pe naivi sa-si cheltuie banii pe ierburi si spirite tocmai la capatul lumii. Probabil ca a invatat tanti asta cum sa scoata bani de pe urma prostimii de la scoala PSD Brasov, unde era mare membra prin organizatia de femei.

Ce a facut astazi ziarul "Monitorul Expres" este o mare mizerie, speculand suferintele si sperantele unor oameni disperati. De cand Mihail Clipea a devenit sef la ziar? Pentru ca nu este relatarea detasata a unui caz neobisnuit, ci promovarea unei inselatorii, chiar credibilizarea acesteia prin lipsa unor pareri critice sau avizate. Priviti numai droaia de comentarii la articol. Daca vreunul dintre oamenii aia pateste ceva grav ca urmare a tratamentelor miraculoase cu spirite, ziarul va fi in buna masura vinovat. Iar intr-o lume normala ar plati scump.

PS. Se constata o fascinatie a ziarului fata de analfabetii care fac minuni. Dupa cum se stie, "Monitorul Expres" este cel mai infocat admirator al altui analfabet, cunoscut pentru miracolele cu asfalt si magia cu "uite terenul, nu e terenul".

6 comments:

  1. Ei, no. Trebuia să scrie un P sau Publicitate pe undeva.

    Da cred că a fost doar un material de Google şi a trecut la editori pe motiv de lipsă de articole. Se mai întâmplă şi la mine.

    Cu singura diferenţa că eu nu aş fi permis asemenea minciuneală obscenă. Sau doar cu scandal mare.

    ReplyDelete
  2. Ştii care-i problema? Nenea ăsta, analfabetul, a fost cap de ştire până şi la ora 19, la ProTv...Mai zi ceva, dacă mai poţi:))

    ReplyDelete
  3. Mda, se pare ca o pune de-o vizita prin Romania si pregateste terenul. La ce apetenta pentru minuni si cautat cruci crestine prin trunchiuri de copaci si cartofi are poporul nostru ortodox, chiar e de mirare ca ajunge abia acum. Sa vezi omor de babe!

    ReplyDelete
  4. Si daca va duceti dvs. o fuguta la nenea ala John of God si verificati?!
    Adica eu sunt neutra:cred si nu cred; dar ma deranjeaza datul cu parerea fara date concrete si fara a fi in cunostinta de cauza!

    ReplyDelete
  5. Si daca va duceti dvs. o fuguta la nenea ala John of God si verificati?!
    Adica eu sunt neutra:cred si nu cred; dar ma deranjeaza datul cu parerea fara date concrete si fara a fi in cunostinta de cauza!

    ReplyDelete
  6. Anonymous5:46 PM

    Nenea asta tocmai a fost arestat anul
    trecut pentru trafic de copii.
    Cauta femei naive, tinere de care
    profita, le lasa gravide si apoi vindea
    copiii pe piata neagra cu sume exorbitante. Daca nu credeti cautati
    pe saitul protv informatia.
    Cum sa lasi un analfabet din Brazilia
    sa te taie cu cutitul si sa crezi ca te
    vindeci? Acum sarlatanul plateste scump.

    ReplyDelete