May 10, 2011

Cum a ratat Dragos David sa fie Adrian Severin

In 2009, europarlamentarul Dragos David (in prezent prim-vicepresedinte PDL Brasov), a ascuns un flagrant conflict de interese prin minciuna. Miza era reprezentata de afaceri cifrate la sute de milioane de euro. Dragos David a pretins atunci ca a cunoscut un anumit personaj cheie cu totul intamplator. De fapt, acesta era nimeni alta decat fiica unchiului sau. Daca informatiile publicate in continuare ar fi fost cunoscute atunci, scandalul ar fi fost cel putin comparabil cu cel generat de spaga lui Adrian Severin.


Pe 18 mai 2009, in "Evenimentul Zilei" aparea o investigatie bine documentata despre implicarea unor nume grele din PDL in afacerile cu energie. Printre acestea se afla si un membru al Comisiei de Energie a Parlamentului European, brasoveanul Dragos David. Acesta o angajase ca expert europarlamentar pe o anume Dana Chebutiu, despre care EVZ a aratat ca avea legaturi "ombilicale" cu Energy Holding, cel mai puternic jucator privat pe piata de energie romaneasca. Patronul Energy Holding, Bogdan Buzoianu, a fost aratat cu degetul de Traian Basescu ca unul dintre "baietii destepti" care capusau Hidroelectrica prin contractele cu energie ieftina. Profiturile erau de sute de milioane de euro.

EVZ l-a chestionat pe Dragos David despre conflictul de interese in care se afla angajata sa si, implicit, el insusi.

Iata primul raspuns:

Am angajat-o asistentă în baza CV-ului pe care mi l-a trimis prin e-mail. Am selectat-o dintre toţi cei care mi-au trimis CV-uri. M-a mulţumit că locuieşte aproape de Strasbourg, astfel încât nu trebuia să-i mai dau bani şi pentru chirie. Nu o cunoşteam dinainte

Al doilea raspuns, dupa cateva saptamani:

Îi ştiam şi pe ea, şi pe soţ dinainte de a ajunge la Bruxelles, dar ce importanţă are asta? Sunt mulţumit de ea. Lucrează cu mine când sunt la Strasbourg. E angajată pe partea de afaceri economice”.

Desi i se improspatase putin memoria, Dragos David tot uitase un amanunt. Pe care brasovnews il dezvaluie acum, in premiera: Dana Chebutiu este nimeni alta decat verisoara sa.

Numele de fata al Danei Chebutiu este David. Ea este fiica lui Constantin David, fratele mai mic al lui Radu David, tatal lui Dragos David. De curand, Dana Chebutiu a redevenit David, in urma divortului de Adrian Chebutiu, arestat de DNA in scandalul returnarilor ilegale de TVA de la Constanta. S-ar putea ca acum sa o recunoasca Dragos.

In acelasi material din EVZ, europarlamentarul David din comisia de energie spunea ca nu-l intereseaza ca verisoara sa, pe care nu o cunoscuse dinainte, dar o stia dinainte, face afaceri cu energie. O fi fost o coincidenta. Cum la fel de intamplator a fost ca tocmai o alta rubedenie, la fel de verisoara, pesedistul Mihai David a ajuns mai peste un an ditamai director la vaca de muls energie, Hidroelectrica.

Pacat ca Dragos David n-a mai fost ales europarlamentar. A ratat o binemeritata faima de Adrian Severin.

In acest moment, Dragos David este prim-vicepresedinte PDL Brasov si director general al Agentiei Metropolitane Brasov. Ceilalti verisori nu se stie ce fac.

1 comment:

  1. Ionut Stănescu avea de pe atunci informatia că doamna este verisoara lui dar nu putea sa dovedeasca. Am lucrat si eu la articolul ăla, l-am intrebat chiar pe Dragos D. daca exista vreo legatura de rudenie intre el si Chebuţiu iar el a zis că nu.

    ReplyDelete